kapat
10.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tansa barıştırdı

Sosyetenin ünlü ismi Ender Mermerci, şirket kasasındaki paraları üzerine geçirmekle suçladığı kayınbiraderiyle büyük kızı Tansa sayesinde barıştı
Sosyetenin ünlü ismi Ender Mermerci ile şirket kasasındaki paraları usulsüz yollarla üzerine geçirmekle suçladığı kayınbiraderi Sadullah Sefa Mermerci arasında 8 yıl süren kavga tatlıya bağlandı. Mermerci'nin büyük kızı Tansa, annesini ve amcasını barıştırmayı başardı.

Mermerci Ailesi'ndeki kavga, Akfil Tekstil şirketinin sahibi Mehmet Ata Mermerci'nin 1993'te ölmesinin ardından başladı. Mermerci'nin şirketteki yüzde 45.65'lik hissesi ve trilyonluk serveti eşi Ender ve kızları Tansa, Derin ve Yosun Mermerci'ye kaldı. Şirketin yönetimini ise kardeşi Sadullah Sefa Mermerci üstlendi. Bir süre sonra şirket hesaplarını inceleyen Ender Mermerci, kayınbiraderinin 1 milyon 500 bin dolar ve 550 bin mark nakit parayı, İsviçre'deki gizli kasada tutulan milyonlarca doları, İsviçre'deki Swiss Bank Cooperation'da açtırdığı hesaba geçirdiği iddiasıyla dava açtı.

'Emniyeti suistimal' suçundan 5 yıl hapis istemiyle yargılanan Sefa Mermerci, suçlu bulundu. Ancak cezası 'Şartlı Salıverme Yasası' kapsamına girdiği için ertelendi. Sefa Mermerci, davalar sürerken yurt dışına çıktı. Açılan 'alacak' davası da 8 ay önce Ender Mermerci lehine sonuçlandı. Mahkeme, 1 milyon 500 bin dolar ve 550 bin mark paranın yasal faiziyle birlikte Sefa Mermerci'den alınarak Ender Mermerci'ye verilmesini kararlaştırdı.

AMCASINI DİNLEYİNCE...
Bu sırada, Mermerci Ailesi'nin şirketlerinin yönetimini üstlenen Tansa Mermerci, annesi ve amcasını barıştırmak için kolları sıvadı. Yurt dışındaki amcasıyla görüşen Tansa Mermerci, konuyu bir de kendisinden dinledi. Amcasının anlattıklarından sonra kavganın 'yanlış anlama'dan kaynaklandığı sonucuna varan Tansa Mermerci, ABD'de yaşayan annesiyle görüştü ve onu amcasıyla barışması için ikna etti.

Tarafların karşılıklı görüşmeleri sonucu anlaşmaya varıldı ve Ender Mermerci açtığı iki davadan da vazgeçtiğini belirten dilekçelerle mahkemeye başvurdu.

EŞİNDEN TRİLYONLAR KALDI
Sosyetenin ünlü ismi Ender Mermerci'nin eşi Mehmet Ata Mermerci 1993'te lösemiden öldü. Eşi ve 3 kızına, sahibi olduğu Akfil Tekstil A.Ş. hisselerini ve trilyonlarca liralık bir servet bıraktı. Kardeşi Sadullah Sefa Mermerci ise şirketi yönetiyordu. Ender ve Sefa Mermerci, şirket hesapları yüzünden 8 yıl küs kaldılar.

Olay tamamen yanlış anlama
Tansa Mermerci de amcasıyla barıştıklarını doğruladı: "Yaklaşık 8 yıldır görmediğimiz, hatta nerede olduğunu bile bilmediğimiz amcamızı çok özledik. Onunla dolaysız olarak konuşunca gerçekler daha net ortaya çıktı. Ortada para kaçırma gibi bir durumun olmadığı anlaşıldı. Amcamla yaptığımız görüşmenin içeriğini anneme de anlattım. Barışmaya onu da razı ettim ve olmaması gereken bu 'küslük' ortadan kalktı. Şimdi hedefimiz yurtdışındaki amcamızı buraya getirmek."

Açtıkları tüm davalardan vazgeçtiklerini, hiçbir maddi talepte de bulunmadıklarını anlatan Tansa Mermerci, amcanın 'baba yarısı' olduğunu söyleyerek, "Sonuçta söz konusu olan bizim amcamız. Olması gereken buydu" dedi.

Cihat MAT



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır