kapat
10.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

KAMİKAZE'YE FÜZE KALKANI

Çankaya, Başbakanlık, Anıtkabir, Genelkurmay ve kritik tesisler intihar uçakları saldırısına karşı Stinger füzeleriyle korunacak ABD'deki terörist saldırılar Türkiye'yi de harekete geçirdi ve intihar uçuşlarına karşı füze kalkanı oluşturulmasına karar verildi. Bu amaçla 265 milyon dolara 148 adet füze savunma sistemi satın alınıyor. Şubat krizinde tasarruf önlemleri çerçevesinde askıya alınan proje, ABD'deki saldırıların ardından Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun talimatıyla yeniden gündeme getirildi. Proje başlangıçta askeri havaalanları, limanlar, rafineriler, Boğaz köprülerinin korunmasını öngörüyordu.
Tüm metin

İki kadın ve iki yıkılan
Adana'da 14 Eylül 2001'de, evli ve iki çocuk babası Harun Özşahin, evlenme vaadiyle kaçırdığı 24 yaşındaki Gönül Aktaşlı tarafından önce silah sonra da bıçakla feci şekilde öldürüldü. Genç kız cinayetten sonra polise teslim oldu. Aktaşlı, dün Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Özşahin'in eşi Esin Özşahin de hazır bulundu.
TÜRKİYE sayfasında

Çekin hükmü bitti güven geri geliyor
Hiç kimse yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonamaz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değiştirilen 38'inci maddesine konan bu cümle, Türk ticaret hayatını "sil baştan" yapacak kadar radikal değişikliğe uğratacak.
EKONOMİ sayfasında

Mezar-ı Şerif'e girdiler
Daha sonra da kentteki havaalanının kontrolünü ele alıp, zaferlerini ilan ettiler. Taliban birlikleri Kabil'e kaçtı.Afganistan harekatının ilk gününden bu yana Amerika'nın kara gücü olarak kullandığı Kuzey İttifakı, dün akşam saatlerinde Mezar-ı Şerif kentini ele geçirdi.
DÜNYADAN sayfasında

AB: Türkiye'deki yeni gelişmeler memnuniyet verici
Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlüğü tarafından kaleme alınan Türkiye ilerleme Raporu'nun nihai taslak çalışması sona erdi. Toplam 94 sayfalık taslak raporunun siyasi kriterler kısmında TBMM'nin gercekleştirdiği Anayasa Reformu ön plana çıkıyor.
POLİTİKA sayfasında

4 Yıl daha var
F.Bahçe Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sarı-lacivertli takım için 2005 yılına kadar planlar yaptığını söyledi. Sözleşmesi Haziran ayında sona erecek olan Denizli şöyle konuştu: "Bir ay sonra, 6 ay sonra görevden ayrılacağımı bilsem de 2005'e kadar plan ve program yapıyorum. Bu takımın başarısı için önümüzdeki 4 yıl içinde neler yapacağımı bir bir hesap ediyorum.
SPOR sayfasında

Terkedildi!
Mankenliğe modacı Cengiz Abazoğlu'nun defilesi ile veda eden Deniz Akkaya, aşk hayatında sürpriz bir ayrılık yaşadı. Akkaya, birkaç aydır birlikte olduğu işadamı Alican Ulusoy tarafından terkedildi. Çiftin arası bir süredir Akkaya'nın adının sıkça polemiklere karışmasından dolayı zaten açıktı.
MAGAZİN sayfasında

Aşk, sen nelere kadirsin
Yirmi yıl önceydi. Şimdinin ünlü oyuncu ve şovmeni Uğur Yücel o zamanlar gencecik bir delikanlıydı ve Viyana'da okuyordu. Sarışın, güzeller güzeli bir Avusturyalı kıza aşık oldu: Slyvia... Bir gün sinemada elini tuttu: "Bak Slyvia" dedi. "Bir gün yine böyle yan yana oturacağız ve birlikte benim bir filmimi seyredeceğiz." Yıllar geçti, yaşam iki sevgiliyi ayrı yollara sürükledi.
MELODİ sayfasında

Anneciğim, o bebek karnına nasıl girdi?
Küçük çocukların anlamakta en güçlük çektiği konuların başında ölüm gelir. Böyle bir soru sorduğunda çocuğunuza duygusal ve hayal ürünü yanıtlar vermekten kaçının. Ölen kişinin cennete gittiğini söylerseniz çocuk onun bir gün geri döneceği düşüncesine kapılır. "Tanrı büyükanneni çok sevdiği için yanına aldı" derseniz Tanrı'nın bir gün anne ve babasını da aynı şekilde yanına alacağı endişesi yaşar ve korkar.
SAĞLIK sayfasında



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,549,000 1,557,000
MARK 705,000 711,000
EURO 1,383,000 1,390,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır