kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 
Makam arabası sefası bitiyor... Genel müdürler, müsteşar yardımcıları, daire başkanları işe artık servisle gidip gelecek
Sonunda oldu
Maliye Bakanlığı makam arabası kullanımını iyice sınırlayan genelgeyi nihayet hazırladı. Müsteşar, yüksek yargı başkanları, rektörler, Diyanet İşleri Başkanı, vali, emniyet müdürü ve kaymakamlar dışında kimse makam aracı kullanamayacak.
Hepsi toplanacak
Bakanlık, müsteşarlık ve üniversitelerdeki 33 bin araç ile KİT ve belediyelerdeki 39 bin araç toplanacak. Bunların 25 bini hemen satılacak. Kalanı bir havuzda toplanacak ve sadece resmi işlerde kullanılacak. Tüm araçlara benzin sınırı getirilecek.
Şoföre başka iş
Araçların bir bölümü genel müdür, daire başkanı, müdür gibi bürokratlarca servis aracı olarak kullanılacak. Ancak yakın adreslerde oturanlar birlikte gidip-gelecek. Kimse araçtan tek başına faydalanamayacak. Binlerce şoför başka birimlere kayacak
Ve ilk ciddi ihlal
Taşıt Genelgesi çıkmadan delindi, Karayolları Genel Müdürlüğü bir bankaya 25 adet makam aracı aldırdı. Karayolları bankayı "Yılda 200 trilyon paramız size yatıyor. Araç almazsanız bu para başka bankaya kayar" uyarısıyla ikna etti. Karayolları Genel Müdürü Yiğit olayı doğruladı, "Devlete bir kuruş harcatmadık" dedi.


Göz göre göre gelen cinayet
Sincar, kardeşi öldürülünce "İstanbul'u kana bularım" dedi. Kimse önlem almadı ve gerçekten öldürdü. Sincar aşireti reisi Murat Sincar'ın "Kardeşimin kanını yerde bırakmam.

Kara imam gözaltında
Kutan'ın katıldığı Cuma namazında, krizi başörtüsü yasağına bağlayan Mahmutpaşa Camii İmamı Mustafa Demir önce görevden alındı, sonra da gözaltına.

Esnafa 3 müjde
Kredi faizleri indirilecek, vergi ödeme kolaylığı getirilecek, SSK primlerindeki zam düşürülecek. Ecevit, Sabah'a Bakanlar Kurulu'nun yarın esnaf sorunları için toplanacağını açıkladı ve ekledi:

Sürpriz zirvenin mimarı
Derviş -Papandreu görüşmesini, armatör ve Türk-Yunan İş Konseyi Üyesi Asaf Güneri gerçekleştirdi. Güneri, "Papandreu'nun Türkiye ile AB arasında köprü olacağına inanıyorum" dedi.

Carlo'nun veda turu
IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli bugün son kez Ankara'ya geliyor. Cottarelli görevi devredeceği Finlandiyalı uzman Juha Kahkohen'i de yanında getirecek.

Türk erkeği artık değişsin
İsveç Sefiresi: Kadına pilav yaptırmayın, o da çalışsın... İsveç'in Ankara Büyükelçisi'nin Türk eşi Nil Liljergen'in krizden çıkış önerisi ilginç: Erkekler değişmeli.
HULKİ CEVİZOĞLU


GÜNÜN İÇİNDEN

Minik Kaptan taburcu
Helikopterle kurtarıldılar
Yalıkavak'ı kirletecek
Eczacı kadının kriz cinneti
Haberciye dayak

POLİTİKA

Sokakta öfke dinmiyor
Kutan istifa istedi
Krizi hak etmedik netekim
Polis kimlik gösterecek
Çiller Antalya'da hükümete yüklendi

EKONOMİ

Ekonominin kriz sonrası check-up'ı
Dövizzedelere umut
Kırmızı eti unuttuk
Çok kriz yaşadım böylesini görmedim
Takside pazarlık devri

SPOR

9 puan lider yapar
Dolar pazarlığı
Oktay'ın öfkesi
Kralice Oxana
Fener de krizde


Finansinvest

Altın
Dolar
Mark
Euro
Borsa
66.000.000
1.190.000
550.000
1.064.000
8.236

IsNet
Kazananlar


Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
11/23
06/12
05/16
11/23
07/16
07/19
07/22
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
00/04
07/16
12/21
10/19
10/13
07/11
02/12


Milli Piyango
Sayisal Loto

3-24-26-27-30-37

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır