kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Carlo gidiyor Juha geliyor


IMF Türkiye Masası Şefi Cottarelli görevini Bulgaristan'dan sorumlu Juha Kahkonen'e bırakacak
IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli mayısta görevini Finlandiyalı Juha Kahkonen'e devrediyor. Cottarelli bugün Türkiye'ye gelerek IMF adına son kez Türkiye masasına başkanlık edecek. Yeni ekonomik programının resmen müzakeresi de bugün Ankara'da başlıyor. Halen IMF'nin Bulgaristan Masası Şefi olarak görev yapan Kahkonen, pazar günü görüşmelere başlayacak IMF heyetinde de yer alıyor.

G-7'DEN 6 MİLYAR $
IMF ile resmi müzakerelere başlanması, Washington'da, yeni programının artık tartışılabilir aşamaya ulaştığı şeklinde değerlendirildi. Müzakerelerin yaklaşık 10 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Yeni program ve Türkiye'nin niyet mektubu, IMF'nin en üst düzey yöneticilerince, muhtemelen iki-üç hafta kadar süreyle incelenecek. Niyet mektubunun, güçlü bir ihtimalle mayıs başında IMF İcra Kurulu'nca onaylanabileceği belirtiliyor.

Hazırlanan ekonomik programa dış yardım çerçevesinde G-7 ülkelerinden 6 milyar doların gelmesi bekleniyor. Miktar, IMF'nin daha önce verilmesi planlanan 6.25 milyar dolarlık kaynağın öne çekilmesiyle birlikte 12 milyar doları aşacak. Rakama Dünya Bankası'nın ülke yardım kredisi,yapısal reformlar ve mali sektör uyum kredisi çerçevesinde bir kısmını kullandırdığı toplam 5 milyar dolarlık kaynak dahil değil. G-7'den gelecek kaynağın 6 milyar doların altında kalması durumunda, IMF'nin yapacağı yardım miktarı artabilecek.

Kahkohen para kurulu uzmanı olarak tanınıyor. Kahkohen'in iki meşlektaşı ile birlikte yazdığı "AB'ye girme yolundaki ülkelerda para kurulu uygulamalarının avantaj ve dezavantajları" konulu bir çalışması bulunuyor. Çalışmada para kurulu uygulayan ülkelerin diğer döviz politikalarına oranla enflasyonlarının daha fazla aşağıya çekildiği ve büyümenin daha hızlı olduğu savunuluyor.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır