kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Çifte infaz önceden 'geliyorum' dedi


'İstanbul'u kan gölüne çevireceğim' diye tehdit savuran Murat Sincar'a polis engel olamadı. Sonuç: Çifte infaz
Büyükada'da iki ay önce Sadettin Sincar'ı öldüren lokantacının ortağı Sait Yılmaz'ı vuran İsmail Uyar'ın sorgusu sürüyor. Önceki gece Bostancı'da işlediği cinayetten sonra yakalanan tetikçi Uyar'ın cinayet emrini Murat Sincar'dan aldığını söylediği öğrenildi. Korsan taksici Murat Yanbul'un da öldürüldüğü kanlı pusuda gözcülük yapan Uğur Atilla ise aranıyor.

15 şubat gecesi Sadettin Sincar, Büyükada'daki Birtat Lokantası'nın sahibi Gaffar Karaca'yla gözaltına alınan ağabeyi Davut Sincar'a yemek göndermediği için tartışmıştı. Lokantayı basıp 3 el ateş eden Sincar'ı öldüren Gaffar Karaca tutuklamıştı. Kardeşinin öldürülmesi üzerine tehditler savuran Murat Sincar gözaltına alınmış daha sonra DGM'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

"EMRİ SİNCAR'DAN ALDIM"
Ancak önceki geceki çifte cinayet Sincar dosyasını yeniden açtı. Şükrü Uyar (21), iskelede otomobilde bekleyen Sait Yılmaz ile şoför Mustafa Yanbul'u birer kurşunla öldürdü. Yakalanan Uyar'ın ilk ifadesinde "Cinayet talimatını Murat Sincar'dan aldım"dediği öğrenildi. Polis azmettirici olarak Murat Sincar'ı arıyor.

SORGULANIP SERBEST KALMIŞTI!
Kardeşi Sadettin Sincar'ın öldürülmesinden sonra tehdit dolu açıklamalar yapan Murat Sincar, "Bu dünyadaki en psikopat insanlardan biriyim. Kardeşimin kanını yerde bırakmayacağım. Bunu bir kişiyle değil İstanbul'u kana bulayarak yapacağım" demiş ve 22 adamıyla birlikte gözaltına alınmıştı. Emniyet'teki sorgusunda "Töre gereği bu kadar sert konuştum" diyen Sincar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sincar, Gaffar Karaca'nın 24 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada ise şikayetçi olmadı. Önceki günkü olayda öldürülen Sait Yılmaz da Sincarlar'ın tehdidine rağmen koruma istemedi.

TEHDİT HAPSE ATTIRMIYOR
Aşiret lideri Murat Sincar'ın tehdit dolu açıklamalarının adeta "geliyorum diyen bir katliam" olduğunu yorumlayan bir avukat şöyle konuştu: "CMUK'a göre tehdit suçu tutuklamayı gerektirmez. Gözaltına alınan Murat Sincar ve adamları DGM tarafından serbest bırakıldı. Sincar ve adamları, bu tehdit nedeniyle dava açılsa bile tutuksuz yargılanacaklardı. Yasalara göre yapılacak bir şey yok. Sadece tehdit altındaki kişiler batı ülkelerinde olduğu gibi polis tarafından korumaya alınabilirdi."

HER YERDE ARANIYOR
Büyükada'yı üs seçen ve polis tarafından her yerde aranan 35 yaşındaki aşiret lideri Murat Sincar'ın biri cinayet olmak üzere çeşitli suçlardan 18 sabıkası bulunuyor. Hakklarında 'çete' kurmaktan 4 yıl hapis cezalerı istenen Murat Sincar ve aşireti 1998'de de Organize Suçlar Silah ve Kaçakçılık şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve daha sonr serbest bırakılmıştı.

50 MİLYON LİRA ÖDÜL
Hayvan sevgisi kriz dinlemiyor. Mersin'in Pozcu semtinde oturan 35 yaşındaki Emine Salman, çok sevdiği muhabbet kuşunu kaybedince, bulana 50 milyon lira vereceğini duyurdu. Salman, evlendiği günden beri çocuk sahibi olamadığını, çocuk sevgisini hayvanlarla giderdiğini söyledi. Salman, kuşunu dört yıl önce satın aldığını ve neredeyse tüm vaktini kuşuna ayırmaya başladığını belirtirken, "Ona dört yıl boyunca büyük emek verdim, konuşmayı bile öğrettim" dedi.

İNTİHAR EDERİM
Emine Salman, bir hafta önce kuşunu büyük bir dalgınlık sonucu kaçırdığını da sözlerine ekledi. Tüm aramalarına rağmen kuşunu bulamayan Salman, adeta çocuğunu yitirdiğini, bulunmazsa intihar etmeyi bile düşündüğünü söyledi. Salman, kuşunu bulmak için yerel gazetelere ilan verdi ve bulana 50 milyon lira ödül vereceğini duyurdu. "O benim her şeyimdi" diyen Salman, "Ne olur kuşumu bulan 0-324-3256892 nolu telefonu arasın. 70 kelime bilen oğlumu bulana 50 milyon lira ödül vereceğim. Onun değeri milyarlar eder ama gücüm bu kadar" diye dert yandı.

Selçuk YILDIZ (SHA)

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır