kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Sokakta öfke dinmiyor


Osmaniye'de 2 bin kişi yürüdü, İzmir'de esnaf siyah kurdele bağladı. Kayseri'de kepenkler kapatıldı, Adapazarı'nda kamyoncular kendi cenaze namazlarını kıldı
Yurt genelinde hükümetin uyguladığı politikaları ve krizi protesto eden esnaflar, eylemlerini aralıksız sürdürüyor. İzmir'de esnaflar bir mağaza açılışında "önlerini göremediklerini" anlatmak için siyah kurdele ve siyah gözlük taktı. Osmaniye'de 2 bin kişi hükümeti protesto için yürüdü. Kayserili esnaf kepenk kapatarak protesto gösterisinde bulunurken, Kayseri Sanayi Odası'da kentteki 100 bilboardı kiralayarak sloganlarla krizi protesto etti. Adapazarı'nda kamyoncular kontak kapatıp, "esnafın cenaze namazını" kılarken, Kahramanmaraş'ta yetkililer önceki günkü mitingin ardından ikna ve sağduyuya davet için esnafı ziyaret etti.

İZMİRLİ GÖZLÜK TAKTI
İzmir Karabağlar'da bir mağaza açılışında biraraya gelen esnaflar, ''önlerini göremediklerini'' anlatmak için siyah kurdele ve siyah gözlük taktılar. Esnafların sorunlarını dinleyen İzmir Milletvekili Işılay Saygın da, siyah kurdele ve siyah gözlük takarak esnafın yanında olduğunu belirtti. Saygın, ''Toplumun belkemiği olan esnaflar, ülkenin yükünü omuzlamakta, istihdam yaratmaktadır. Sizlerin meselelerinizin takipçisiyim'' diye konuştu.

BAHÇELİ'YE MEMLEKETİNDE TEPKİ
MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de de hükümeti ve krizi protesto yürüyüşü yapıldı. Protestocular sık sık, "Hükümet İstifa, Ecevit İstifa, Bahçeli istifa" sloganları attı. Musa Şahin Bulvarı'ndan toplanan yaklaşık 2 bin esnaf ve işçi şehir merkezine yürüdü. Polisin engeliyle karşılaşan öfkeli protestocular, 3 kez barikatı aşarak yürüyüşlerine devam etti. Osmaniye Emniyet Müdürü Zekeriya Balkan'ın yoğun çabası sonucu ikna olan esnaf, İstiklal Marşı'nı okuyup dağıldı.

KAYSERİ'DE İLANLA SLOGAN
Kayseri Sanayi Odası, belirlenen sloganları çeşitli semtlerde bulunan 100 bilboarda astı. Sanayi Odası'nın ve esnafın beklentilerini yansıtan; "Rantiyeyi bırak üretene bak", "Üretim ve istihdama destek", "Reel sektör dışlanarak kriz aşılamaz" şeklindeki sloganlar bilboardlara yazıldı. Kayseri'nin önemli alışveriş merkezleri ve caddelerinde bulunan çok sayıda işyeri de saat 10.00'da kepenk kapattı. Ekonomik krizi protesto için Kayseri Esnaf Odaları öncülüğünde Cumhuriyet Caddesi'nde yürümek isteyen eylemciler, polis tarafından zor kullanarak dağıtıldı. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

SAKARYA KONTAK KAPATTI
Adapazarı'nda dün çok sayıda kamyoncu ve minibüsçü esnafı kontak kapatma eylemi yaptılar. Araçlarının kontaklarını kapatan kamyoncular, anahtarlarını toplandıkları meydanda yere attı. Ardından da kendi cenaze namazlarını kılıp dualar okudular.

Kahramanmaraş'ta BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da katıldığı mitingde olağanüstü önlemler alındı. Önceki gün yaşanan eylemlerle ilgili ise yetkililer esnafı tek tek ziyaret ederek, "Sakin olun" çağrısında bulundu.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır