kapat

19.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
400 Hiroşima'ya bedel
Amerikalı uzmanlar: Marmara depreminin şiddeti, 1945'te Hiroşima'ya atılan atom bombasının etkisinden 400 kat daha fazla...
Bilim adamları 2 yıl önce tahmin etmiş
ABD'li ve Türk bilim adamlarının, Türkiye'de 30 yıl içinde büyük bir deprem olacağını 2 yıl önce tahmin ettikleri ortaya çıktı.
Seferber oldular
Marmara'yı sarsan depremin kurbanlarına dünyanın dört bir yanından yardım yağıyor. Enkazdan kurtarma operasyonları konusunda uzmanlaşmış ve kendini kanıtlamış ekipler birer birer Türkiye'ye gelmeye başladı. Daha önceki büyük depremler ve bombardımanlarda kurtarma çalışmaları yapan Amerika ve İsrail'in ekiplerine dünyanın hiçbir yerinde rakip yok.
Dünya şokta!
Türkiye'de yaşanan deprem karşısında bir anda korkunç gerçekle yüzleşen Batı dünyası, böyle bir felaketin kendi başlarına da gelebileceği endişesini taşıyor. Batı medyası, deprem haberini canlı yayınlar, uzman görüşleri, geniş muhabir yelpazesi ve tartışmalarla manşetten verdi. Programlarda "Ya bizde olursa ne yaparız" teması işlendi.
"Dayanın dostlar geliyoruz"
Deprem faciasına yardım için koşan ilk ülkelerin arasında yer alan Yunanistan, içleri gıda, ilaç, kan, çadır, battaniye, itfaiye personeli ve köpekleriyle birlikte enkaz kurtarma ekipleriyle dolu 5 adet C-130 tipi askeri nakliye uçağı, Tüpraş yangınını söndürmek amacıyla 2 adet Canadair tipi itfaiye uçağı ve bir adet M-26 tipi itfaiye helikopteri gönderdi.
Türkler telefona sarıldı
Telefon hatlarının bozuk olması nedeniyle ABD'li Türkler, yakınlarına ulaşamadı. Yardım için New York bankasında hesap açıldı
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır