kapat

19.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünya şokta!
Türkiye'de yaşanan deprem karşısında bir anda korkunç gerçekle yüzleşen Batı dünyası, böyle bir felaketin kendi başlarına da gelebileceği endişesini taşıyor. Batı medyası, deprem haberini canlı yayınlar, uzman görüşleri, geniş muhabir yelpazesi ve tartışmalarla manşetten verdi. Programlarda "Ya bizde olursa ne yaparız" teması işlendi.

Bild: "Arkadaşlar, Almanya acınızı paylaşıyor"

Alman Bild gazetesi büyük bir jest yaparak manşetini Türkçe kelimelerle verdi. Türkiye'de yaşananlar karşısında Almanya'nın büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirten Bild, bu manşetiyle orada bulunan Türk vatandaşlarımızdan da alkış aldı. Gazete birinci sayfasını Türkiye'de enkaz altından çıkartılan bir kızın fotoğrafıyla süsledi. Ve iri puntolarla "45 Saniye" başlığını attı.

ABC NEWS: 10 bin ölü
10 bin kişinin hayatından endişe duyuluyor. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi'nden Jim Dewey ile yapılan röpörtajı sürekli yayınladı. Bu tip bir depremin Amerika'da olabileceği vurgulandı.

AP: Yüzyılın en şiddetlisi
Kesin ölçümlerden sonra deprem şiddeti 7.4'lere kadar gerileyebilir. Uzmanlar 1906'da San Francisco'daki 7.9'luk depremle kıyaslayıp, "20'inci yüzyılın en korkunç depremi"dediler.

CNN: NASA ekibi gidiyor
Günboyu sürekli depremi işledi. Marmara'da çeşitli yerlere gönderdiği muhabirlerle sayısız canlı bağlantı kuruldu."Q and A" adlı programda canlı olarak televizyonu arayanların soruları cevaplandı.

The New York Times: Cesetleri saymak imkansız
Manşetinde İstanbul'daki muhabirlerinin izlenimlerini aktardı. Can kaybının inanılmaz boyutlarda olduğunu Türkiye'ye dünyadan yardım yağdığına dikkat çekti.

The Washington Post: Kıyamet günü
Jeffrey Smith'in İzmit'ten geçtiği haberde, kurtarma çalışmalarının yetersizliğine ağırlık verildi. Gazete, kurtarmaların çok kısıtlı olanaklarla yapıldığını belirtti.

Times: "Panikleyip dışarı çıktım"
Gazeteye yorum yazan CNN muhabiri Andrew Finkel "Depremde sağlam bir masanın altına saklanın diye bize öğretilenler yanlışmış. Ama panikten hemen kapıdan dışarı çıktım" satırlarına yer verdi.

Reuters: Son 20 yılın rekoru
20 yılın en şiddetli depremiydi. Cambridge Üniversitesi uzmanı Prof. Daln McKenzie, "5.0 şiddetli bir deprem 4.0'a göre 10 kat daha sarsar. 7.8'lik deprem de 7.0'a göre 30-40 kat fazla sarsar" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır