kapat

19.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Dayanın dostlar geliyoruz"
Deprem faciasına yardım için koşan ilk ülkelerin arasında yer alan Yunanistan, içleri gıda, ilaç, kan, çadır, battaniye, itfaiye personeli ve köpekleriyle birlikte enkaz kurtarma ekipleriyle dolu 5 adet C-130 tipi askeri nakliye uçağı, Tüpraş yangınını söndürmek amacıyla 2 adet Canadair tipi itfaiye uçağı ve bir adet M-26 tipi itfaiye helikopteri gönderdi.

Atina'da depremzedeler için "Türk halkına yardım" kampanyası adlı bir merkez kuruldu. Bu merkezde gıda, ilaç, giyecek gibi malzemeler toplanıp Türkiye'ye gönderilecek. Ülkedeki "Sınır Tanımayan Doktorlar Derneği" ile "Dünya Doktorları" Türkiye'ye hareket etti.

Yunan gazeteleri manşetlere taşıdıkları depreme 10-12 sayfa ayırdılar. Televizyonlarda canlı bağlantılar, kurtarma operasyonları gösterildi. Gazeteler Türkiye'ye yardımın bir insanlık görevi olduğunu vurguladılar.

Öte yandan deprem Türkiye ve Yunanistan'ı "fiilen" de yakınlaştırdı. Deprem uzmanı Profesör Vasilis Papazahos'a göre son depremle birlikte Anadolu yarımadası 2 metre daha Yunanistan'a yaklaştı. Profesöre göre bu olay yüzyıllardır aşamalı olarak tekrarlanıyor ve Anadolu, batıya kayıyor.

Stelyo BERBERAKİS


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır