kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

11.04.2009
'Çim Obama' 20 dolara satılıyor
Barack Obama'nın ABD'nin başkanlık koltuğuna oturmasıyla beraber çok sayıda Obamalı ürün raflarda yerini alırken bunlara bir de çim adamlar eklendi. ABD'li perakende zinciri Wallgreen ve amazon.com internet adresinden 20 dolara satışa sunulan Obama figürlü çim adam ilgi çekerken, bazı mağazalar ABD başkanının ticari malzeme olarak kullanılmasının doğru olmadığı gerekçesiyle ürünleri satmama kararı aldı. Wallgreen'in Tampa ve Şikago'daki mağazaları da ürünün ırkçılığı çağrıştırdığı şikayetleri üzerine çim adam satışını durdurdu.

Otomotiv sektörünün röntgeni çekilecek
ABD Hazine Bakanlığı, otomotiv endüstrisinin krizden çıkış yolu için hazırlanan planlara yardımcı olması amacıyla danışmanlık şirketi Boston Consulting Group (BCG) ile anlaştı. Hazineye 7 milyon dolara mal olacak anlaşma gereği BCG analistleri, General Motors, Chrysler ve Fiat'ın yeniden yapılanma planları ile ilgili araştırmalar yaparak önerilerini paylaşacak. Otomotivin durumunu inceleyecek olan analistler, ayrıca 5 yıl içinde sektörün durumu ve satış rakamları ile ilgili öngörülerini rapor edecekler. Bu arada kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's GM'in borçlanma notunu CCC-'ye, Chrysler'ın notunu ise C'ye düşürdü.

Microsoft ile Yahoo tekrar masaya oturdu
Yahoo ve Microsoft şirketleri arasında internet reklamlarında işbirliğine gidilmesi yönündeki görüşmelere yeniden başlandı. Yahoo CEO'su Carol Bartz ve Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın geçen yıldan bu yana gündemde olan ancak bir türlü sonuç alınamayan arama motoru reklam ortaklığının bu defa sağlanacağı tahmin ediliyor. Microsoft yöneticileri, uzun süredir arama motoru lideri Google'a karşı daha güçlü şekilde rekabet etmek için Yahoo ile işbirliği yapılmasını savunuyor. Görüşmelerin bu hafta içinde sonuçlanması beklenirken her iki şirketin yöneticileri de yorum yapmaktan kaçınıyor.
Haberin fotoğrafları