kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Jersey kadrosu şişti iflasla yüz yüze geldi

OLCAY AYDİLEK - ANKARA
11.04.2009
Başbakanlık YDK, yabancı elemana ödenen ballı maaş, 537'ye çıkan personel ve süren zarar nedeniyle BTC hattını işleten şirket BIL'i uyardı..
Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (YDK) Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattının, Türkiye bölümünü işleten BOTAŞ'a bağlı Jersey Adaları'nda kurulu BOTAŞ International Limited'i (BIL), aylık 16 bin 500 dolar ücretle çalışan yabancı uzmanlar konusunda uyardı. SABAH'ın ele geçirdiği Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun (YDK) BIL'e ilişkin raporu, Şirket'e ivedilikle idari ve mali açıdan neşter vurulması gerektiğini ortaya çıkardı.

YABANCILARA 16 BİN 500 $
BIL'de halen 1 teknik direktör ve 11 saha danışmanı olmak üzere 12 yabancı personelin görev yaptığına dikkat çekilen raporda, "Teknik direktöre 15 bin dolar net aylık ve bin 500 dolardan az olmamak üzere aylık konaklama bedeli; saha danışmanlarına da 12 bin dolar aylık net ücret ödenmesi öngörülmüştür" denildi. Raporda, BOTAŞ yönetiminden 2009'da hattın sahibi olan BTC Co. ile yapılacağı yeni anlaşmada, zorunlu olanlar dışında yabancı uzman çalıştırılmaması için önlem alması istendi.

BIL'İN ZARARI PATLADI
Raporda, personel sayısının 537'ye çıkması nedeniyle şirketin, kâr etmek yerine zarar eder hale geldiği vurgulanırken, şirketin nakit sıkıntısını bankalardan kredi kullanarak aşmaya çalıştığı kaydedildi. YDK raporunda, devamla şöyle denildi: "Bu amaçla kullandığı 32 milyon TL tutarında kaynak için 11 milyon TL finansman gideri yapılmıştır. Şirket, öz kaynaklarının tamamını yitirdiği gibi zararlarını da yabancı kaynaklarla finanse eder hale gelmiştir."