kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çikolata zekâyı geliştiriyor

CİHAN
Giriş Saati : 03.04.2009 11:22
Güncelleme : 03.04.2009 20:40
Yeni Haber
Çikolata yemenin, beynin matematik işlemlerini yapabilme kabiliyetini geliştirdiği bildirildi. ..
İngiliz Psikolojik Toplumu'nun Brighton kentinde düzenlediği konferansta açıklanan bir araştırma sonucuna göre, yüksek miktarda çikolata içeren içecek ve gıdalardan alan gönüllülerin zihin hesaplarını daha kolay yaptıkları tespit edildi. Ayrıca gönüllülerin, bu işlemleri yaptıktan sonra kafa olarak kendilerini daha az yorgun hissettikleri ortaya çıktı.

İngiltere'deki Northumbria Üniversitesi'nde beyin performansı araştırma merkezinin başkanı Profesör David Kennedy'nin yaptığı araştırmaya göre, özellikle öğrencilerin sınava girmeden önce yaptıkları 'yeniden gözden geçirme' işleminde çikolata yemek çok faydalı. Kennedy, çikolata içinde bulunan kimyasal madde flavanol'un beyindeki kan dolaşımını hızlandırdığını kaydetti.

Araştırmaya katılan 30 gönüllüden 800 ve 999 arasında üçer üçer geri saymaları istendi. 500 miligram flavanol içeren çikolata yiyen deneklerin sayıları daha hızlı ve doğru okudukları görüldü. Koyu çikolanın matematiksel işlemlerde sade ve sütlü çikolatalara göre daha fazla etkili olduğu da farkedildi.