kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Siyasetin yükselen değerleri

29 Mart 2009 seçimi, AK Parti, CHP ve MHP açısından dikkate değer sonuçları beraberinde getirdi. İktidar partisi, Başbakan'ın karizmasına ve bireysel gayretine endeksli seçim stratejisi ile yorgun ve yıpranmış görüntü verdi. CHP'de politbüro benzeri "Genel Merkez siyaseti" iflas etti. Yerel muhalefet gücü, Ankara'daki dar kalıpları kırdı. Kemal Kılıçdaroğlu ismi, ambleminde halk bulunan bir partiyi, yıllar sonra tabanla buluşturdu. Ve MHP. Devlet Bahçeli'nin "merkez parti" siyaseti tuttu. 2007-2008 döneminde Cumhurbaşkanlığı seçimindeki, türban eksenli anayasa değişikliğindeki samimi duruş meyvesini verdi. Kürt sorununun çözümüne dönük hızlı açılımlardan kaygılanan seçmen, DTP'ye karşı MHP kartını ileri sürdü. Kuşkusuz, ekonomik krizin yarattığı "işsiz adamlar topluluğu" da sandığa damgasını vurdu. Nitekim Sanayi Bakanlığı "Girişimci Bilgi Sistemi"nden derlenen son veriler de iş ve aş denkleminin sandığa egemen olduğunu tescilledi. Kasım-Aralık 2008'de istihdamda ağırlığın en fazla olduğu 88 sektörün 59'unda daralma yaşandı. İstihdamdaki net düşüş 229.209'i buldu. En fazla istihdam kaybı yaşanan sektörler metal cevheri madenciliği, konaklama ve bina inşaatı oldu.
Bu tablo, siyasetin odaklanacağı alanı da net biçimde ortaya çıkarırken, piyasa aktörleri 2009'u kafasında çoktan bitirdi. Restorasyon için önümüzde sadece 2010 duruyor. Takvimler 2011'i gösterdiğinde genel seçim telaşı ile gündem sapması kaçınılmaz hale gelecek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın