Türkiye'de ara eleman yıllardır eksikliği vurgulanan ama eğitim programlarının bir türlü çözemediği sorunlar listesinin başında. Özel sektör, hem meslek yüksek okulları hem de meslek liselerinden yetişen gençleri verimli birer çalışan yapmak için özel çabalar harcıyor. Zaman kaybı da cabası. Bulunan çözümler konusunda en iyisi devlet ve üniversite ile anlaşarak bazen de sadece kendilerinin yarattığı okullar kurmak. Türkiye'de gıda deyince akla gelen en önemli isimlerden biri olan Pınar ise bu kervana katılan firmalardan sadece biri. Et ve et ürünleri işletmeciliği meslek dalında eğitim veren bir kurumun bulunmaması ve bu alanda eğitilmiş eleman sıkıntısı bulunması dolayısı ile Pınar Et Mesleki Eğitim Birimi, 1998'de eğitime açılmış.
242 MEZUN VERDİ 11 yıldır devam eden bu eğitim programında temel eğitimini tamamlayan, iş hayatına atılan ve meslek öğrenmek isteyen 15 - 18 yaşları arasındaki gençlerin teorik ve pratik mesleki eğitimlerinin bir programa göre yapılması sağlanıyor. Pınar Et Çıraklık Okulu, şu ana kadar 242 mezun vermiş durumda. Milli Eğitim Bakanlığından onaylı ustalık belgesi de verilen Çıraklık Okulu mezunlarının yüzde 59'u ise iş bulmuş durumda. Pınar çalışanları, 1990 yılından bu yana Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda "süt teknolojisi, toplam kalite, hijyen ve sanitasyon" konularında da ders veriyor.