kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şeyma Kabaş yaklaşık iki ay önce, yıllardır anne bildiği Naime Kabaş'ın yanından ayrıldı.

Evlatlık çıkınca öz annesine geri döndü

Ali ARASLI-Asım PİLGİR / SABAH
22.03.2009
14 yaşında dedikodular sayesinde evlatlık olduğunu öğrenen Şeyma, gerçek ailesini bularak annesinin yanına yerleşti. Kızını kabul eden öz anne, velayet davası açacak..
Uşak'ta doğduktan sonra evlatlık olarak verilen Şeyma, 2 yıl önce evlatlık olduğunu öğrendi. Yaklaşık 2 aydır öz annesiyle birlikte yaşayan 16 yaşındaki Şeyma, "Üvey ailemin maddi durumu daha iyiydi. Öz ailem ise yoksul. Ama ben mutluluğun para ile olmayacağını düşünüyorum. Nüfusumun en kısa sürede kendi öz ailemin üstüne geçirilmesini istiyorum" dedi. Şeyma'nın üvey babası 2 yıl önce vefat etti, üvey annesinin kendi ve eşinden kalan emekli maaşı var. Öz babası ve annesi ise ayrı yaşıyor. Annesi, iki kızının yardımıyla geçiniyor.

GERÇEĞİ GİZLEMEK İSTEDİ
Şeyma ve ikizi, 3 Aralık 1993'te dünyaya geldi. Ancak anne ve babası ayrılma aşamasında olduğu için kendisine bakamayacağı gerekçesiyle Şeyma'yı evlatlık olarak Kabaş ailesine verdi. Şeyma'nın ikizi ise 6 ay sonra öldü. Evlatlık olarak verildiği aile ile yaşamını sürdüren Şeyma, 2 yıl önce 14 yaşında iken, baba olarak bildiği Şeyda Kabaş'ın (63) ölmesiyle birlikte evlatlık olduğunu öğrendi. Şeyma, "Babamın ölümünün ardından okulda dedikodular çıktı. Biraz araştırdım ve 14 yıl boyunca 'anne' diye kucakladığım kişinin öz annem olmadığını öğrendim" dedi. Anne bildiği Naime Kabaş'ın tepkisiyle karşılaştığını söyleyen Şeyma, "Bana 'Sen üvey değilsin' dedi. Bir yakınımla konuştum ve gerçekleri öğrendim. Bunları duyduktan sonra üvey annem de durumu kabullendi" diye konuştu.