Priscilla Mary Işın 1973'ten beri ülkemizde yaşıyor ve 1983'ten bu yana da Türkiye mutfak tarihini araştırıyor. Birçok çeviri ve telif eserde imzası var; aynı zamanda Türkiye Meyve Mirasını Koruma ve Veritabanı Oluşturma Projesi'ni başlatan ve son yıllarda bu alanda hızla yol alınmasında büyük katkıları olan kişi. Işın, son olarak Türk tatlıları tarihini konu alan Gülbeşeker başlıklı bir kitap yayımladı. Eser, bilimsel titizlikle kaleme alınmış. Osmanlı'daki zengin şeker çeşitleri ayrıntılarıyla incelenmiş; ardından macun ve çevirmelere, reçel helva, pişmaniyelere, pelte, lokum ve güllaca kadar ne kadar klasik tatlı varsa hepsi hakkında geniş bilgi sunulmuş. Gülbeşeker, klasik Türk tatlıları hakkında yayımlanmış en doyurucu eserlerden biri... (Gülbeşeker / Türk Tatlıları Tarihi / Priscilla Mary Işın, Yapı Kredi Yayınları Lezzet Kitapları, 358 sayfa, 40 YTL)