Bir kapta yumurta, yağ, süt, un, kabartma tozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi yoğurun. Hamuru düz bir zeminde merdane yardımıyla açıp, kareler halinde kesin. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp, 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra servis yapın...
MALZEMELER 8 kişilik
* 2.5 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* Susam
* 4 çorba kaşığı süt
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 50 gr. kaşar peyniri
* 1 çay kaşığı pulbiber
Hasanpaşa köftesi Soğanları robotta çok ince kıyıp, tavuk kıymasının üzerine ekleyin. Ekmek içlerini suda bekletip sıkın. Harcın üzerine ekmek içini karabiber ve tuzu ekleyip, yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak bir kapta ezin. Süt, yağ ve yumurtayı karıştırıp, patatese ekleyerek püre haline getirin. Pişen köftelerin ortalarına hazırladığınız püreden koyun. Sos için; tüm malzemeleri bir tencerede pişirin. Sosu köftelerin üzerine koyun ve tekrar fırına verip, pürenin üstü kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER 6 kişilik
* 500 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 2 dilim ekmek içi
* Tuz
* Karabiber
İçi için:
* 4 adet patates
* Tuz
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çorba kaşığı tereyağı
Sosu için:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı un
* 1.5 su bardağı su
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 26 Şubat 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/26/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.