kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sır intihar

Kadir ERCAN-Göksel ÇAĞLAV ANKARA
26.02.2009
Özel Harekât Dairesi'nin 13 yıllık başkanı Behçet Oktay'ın intiharı Ankara'yı sarstı. Oktay'ın adı Ergenekon soruşturmasında geçiyordu ..
Emniyet Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay, dün sabaha karşı Dikmen'de Smith Wesson marka toplu tabancayla intihar etti. TSK'dan Üstün Cesaret ve Feragat madalyası alan Oktay'ın dün doğum günü olduğu ve 52 yaşına bastığı öğrenildi. Çeşitli soru işaretlerini gündeme getiren olay, dün sabaha karşı 02.00 sıralarında Dikmen Keklikpınarı 50. Caddede meydana geldi. Oktay, eski Karabük Emniyet Müdürü Mesut İnce, emekli Emniyet Müdürü Mehmet Yasak ve DSP Ankara milletvekili Mücahit Pehlivan ile birlikte "Pişirme Evi" restoranında yemek yedi. Oktay saat 02.00 sularında evine gitmek üzere restorandan ayrıldı.

"TÜM AKSİLİKLER BENİ BULUYOR"
İddialara göre yemeğin ardından işadamı Seyit A., ile birlikte, Dikmen Keklikpınarı 50. caddeye gelen Oktay'ın aracı çamura saplandı. Aracından çıkan Oktay ve arkadaşı arabayı çamurdan çıkarmak isterken Oktay'ın tabancası yere düştü. Buna sinirlenen Oktay, "Tüm aksilikler beni buluyor" diyerek Smit Wesson marka tabancasını sağ şakağına dayayıp tetiğe bastı. Bu sırada, Behçet Oktay'ın yanında bulunan arkadaşı, hemen 155'i aradı. Olay yerine ambulans ve polis ekipleri geldi. Oktay, Gazi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldığında yaşam fonksiyonları durmuştu. Oktay için Emniyet Genel Müdürlüğü'nde de tören düzenlendi. Daha sonra Malatya'ya oradan da ailesinin yaşadığı Hekimhan'a götürülen Oktay'ın cenazesi bugün toprağa verilecek. Öte yandan Can Dündar'ın sorularını yanıtlayan DSP milletvekili Recai Birgün Oktay ile birlikte görev yaptığını belirterek "Oktay abimdi. Gazetelerde yer alan haberlerden etkileniyordu. Ayrıca ekonomik sıkıntısı da vardı" dedi.
Haberin fotoğrafları