Bir tencerede etleri suyunu çekinceye kadar pişirin. Sonra yağı, soğanı ve salçayı ekleyin, baharatları da katın ve kavurun. 1 su bardağı su koyup, 15 dakika pişirin. Patlıcanları ve dolmalık biberleri iri küpler halinde doğrayıp, kızartın. Domatesleri de dilimleyin. Çöp şişlere etleri, domatesi, biberi ve patlıcanları dizin. Şişleri bir fırın tepsisine koyun. Tencerede kalan et suyunun üzerine un serpip, bir taşım kaynatın, tepsideki şişlerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika daha pişirin.
Malzemeler 2 Kişilik
*
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
* 4 adet dolmalık biber
* 2-3 adet domates
* 2 adet patlıcan
* Tuz Sosu için:
* 1 adet soğan
* Kekik
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı un
* 1'er çay kaşığı karabiber
* * *
Kıymalı kol böreği
Yağsız tavada kıymayı, suyunu salıp, çekinceye kadar kavurun. Kavurduktan sonra soğanları ve maydanozları kıyıp, üzerine ekleyin. Baharatları da ilave edip, harcı tekrar kavurun. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımını sürün. Yufkayı ortadan bölüp, geniş kenarına hazırladığınız kıymalı karışımı koyup, rulo şeklinde sarın. Diğer yufkalara da ayın işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Malzemeler 6 Kişilik
*
3 adet yufka
* 200 gr. kıyma
* 2 adet soğan
* Yarım demet maydanoz
* Karabiber
Üzeri için:* 1 adet yumurta
* 5 çorba kaşığısıvıyağ
* 1 çorba kaşığıyoğurt
* Tuz
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 24 Şubat 2009, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/24/gny/haber,243C4EC8648246DEB29169604ADEDE52.html
Tüm hakları saklıdır.