Tavuk etini robotta kıyma haline getirin. İçine küçük küçük doğranmış soğanları, ekmek içini, baharatları ve 1 adet yumurtayı karıştırıp, iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak köfte şekli verin. Köfteleri önce galeta ununa, sonra una, en son olarak da çırpılmış yumurtaya bulayarak bol yağda kızartın. Arzu ederseniz içine kaşar peyniri rendesi de koyabilirsiniz.
Malzemeler 4 Kişilik
* 1 adet tavuk göğüs eti
* 3 adet yumurta
* 1 adet soğan
* 1 dilim ekmek içi
* 1 bardak galeta unu
* 1 su bardağı un
* Karabiber
* Tuz
* Kırmızıbiber
* * *
Peynirli patatesli kek Patates ve havucu önceden haşlayıp, küp küp doğrayın ve az yağda kavurun. Büyük bir kabın içine ince kıyılmış maydanozları, yağı, yoğurdu, yumurtayı koyup, karıştırın. Sonra patatesli karışımı, baharatları, unu, kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına döküp, 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Malzemeler 8 Kişilik
*
3 adet patates
* 2 adet havuç
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağıyoğurt
* 1 su bardağı un
* 3 çorba kaşığıtereyağı
* 1 paket kabartmatozu
* 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
* Maydanoz
* Karabiber
* Kırmızıbiber
* Tuz
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 18 Şubat 2009, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/18/gny/haber,5B25F8F05677400CBA500082FAD875BD.html
Tüm hakları saklıdır.