kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Tavuk köftesi

Tavuk etini robotta kıyma haline getirin. İçine küçük küçük doğranmış soğanları, ekmek içini, baharatları ve 1 adet yumurtayı karıştırıp, iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak köfte şekli verin. Köfteleri önce galeta ununa, sonra una, en son olarak da çırpılmış yumurtaya bulayarak bol yağda kızartın. Arzu ederseniz içine kaşar peyniri rendesi de koyabilirsiniz.

Malzemeler 4 Kişilik
* 1 adet tavuk göğüs eti
* 3 adet yumurta
* 1 adet soğan
* 1 dilim ekmek içi
* 1 bardak galeta unu
* 1 su bardağı un
* Karabiber
* Tuz
* Kırmızıbiber

* * *
Peynirli patatesli kek
Patates ve havucu önceden haşlayıp, küp küp doğrayın ve az yağda kavurun. Büyük bir kabın içine ince kıyılmış maydanozları, yağı, yoğurdu, yumurtayı koyup, karıştırın. Sonra patatesli karışımı, baharatları, unu, kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına döküp, 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Malzemeler 8 Kişilik
* 3 adet patates
* 2 adet havuç
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağıyoğurt
* 1 su bardağı un
* 3 çorba kaşığıtereyağı
* 1 paket kabartmatozu
* 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
* Maydanoz
* Karabiber
* Kırmızıbiber
* Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın