kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kamulaştırma söylentisi Obama'ya öfkeye dönüştü

22.02.2009
Beyaz Saray ABD'nin iki dev bankası Citigroup ve Bank of America'nın kamulaştırma söylentilerini yalanladı..
Citigroup ve Bank of America'yı devletin kamulaştıracağı söylentisi Obama yönetiminin başını ağrıttı. Söylentinin doğru olmadığını belirterek tansiyonu düşürmeye çalışan Beyaz Saray'ı eleştiren bazı bankacılar, Obama yönetiminin, yara almış finans kurumlarını desteklemek için daha agresif davranması gerektiğini savundu. Hazine Bakanı Geithner ise, "Piyasada birçok söylenti dolaşıyor, buna yönetimin politikasının bir işareti gibi bakılmasın, bu spekülasyonları dikkate almayın" dedi.

HİSSELERİ DÜŞTÜ
İki dev bankayla ilgili söylentiler Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Christopher Dodd'un önceki gün hükümetin bazı bankaları devralmasının gerekli olabileceğini açıklamasıyla yayıldı. Söylenti New York Borsası'nda banka hisselerinin hızla gerilemesine yol açtı.

BANKALAR YALANLADI
Önceki günkü kapanışla birlikte Citigroup'un piyasa değeri 10.6 milyar dolar, varlıkları bakımından ABD'nin en büyük bankası olan Bank of America'nın piyasa değeri 24,2 milyar dolar oldu. Bank of America CEO'su Kenneth Lewis , "Güçlü sermaye ve likidite seviyeleriyle karlı ve aktif olarak kredi vermeye devam eden bir şirketin kamulaştırılmasının düşünülmesinin gerektiği konusunda herhangi bir sebep göremiyoruz'' dedi. Citigroup sözcüsü Jon Diat da bankanın sermaye tabanının "çok güçlü'' olduğunu açıkladı.