İçmeden önce sarmısaklı ekmek
İLİŞKİLİ HABERLER
İçmeden önce sarmısaklı ekmek
1950'lerde Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmaya göre; içmeye başlamadan 20-25 dakika önce 1000 kalorilik bir yemek yenmeli. Ama anladılar ki, bu kolay yapılacak bir şey değil. Onun yerine, iki-üç dilim Fransız ekmeği yiyin sonra başlayın, diyorlar. Fransız ekmeği ne? Sarmısaklı tereyağı sürülmüş kızarmış ekmek. Bizim çok eski meyhanelerimizde de, gelen adama içmeye başlamadan önce sarmısaklı bir içecek verirlermiş. Amaç, taptaze duran hazım cihazına bunlarla koruma tabakası oluşturmak.
Yayın tarihi: 22 Şubat 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/22/gny/haber,313C805B50ED4FE093D2F4460FAD7E16.html
Tüm hakları saklıdır.