kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
Sağlık
Kırmızı eti azaltın daha uzun yaşayın
Tabağınızda daha az kırmızı et olması, kemiklerinizin üstünde daha az et anlamına gelebilir. Tabii, bitkisel kaynaklar yerine canlı stoğunu tüketmenin omuzlarınıza bindirdiği yükü de azaltır... Hayvansal ürünleri daha az tüketen ya da hiç yemeyenlerin kilolu veya obez olma riski de et yiyenlere göre daha düşüktür! Bunlar sizi et lokantasından uzak tutacak kadar korkutmadı mı? O zaman şunu düşünün: Et tüketimini azaltmak; diyabet ve kalp krizine yakalanma riskinizi düşürür. Aslında, kırmızı et yerine bitkisel proteinleri koyan menopoz sonrası kadınlar, koroner kalp yetmezliğinden ölüm oranlarını yüzde 30 azaltıyor. Peki eti özlemeden azaltmayı nasıl başarırsınız? Orta yolu bularak... Eti tamamen dışlamak yerine, daha uygun porsiyon ebatlarını ve az yağlı pişirme yöntemlerini seçin. Bir öğündeki...