Önce şişeye uzaktan bakılacak ve hallenilecek. Sonra önce su, sonra rakı konacak. Kadeh yavaşça alınacak ve koklanacak, ama çak ciğerlerin de nasibini almasını sağlamak. Ardından yarım yudum alınacak, arkaya yaslanılacak ve dişlerin arasından hava çekilecek. Bu da akciğerler için. İkinci yarım yudum alındıktan sonra rakı yavaşça yutulacak. Sonra helezoni olarak sallanılacak. Niye? En çok keyif alınan an, rakının gırtlaktan mideye inişi sırasındadır. Sallanılacakki, yol uzasın. Bir Bektaşi deve görmüş de,"Vay anam ne güzel içer bu" demiş.
Yayın tarihi: 22 Şubat 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/22/gny/haber,023F131E9B0B4555908621AF6CF1BDFB.html
Tüm hakları saklıdır.