Malzemeleri
* 8 dilim balkabağı
* 3 su bardağı şeker
Yapılışı
1. Yıkanmış kabaklara şekeri ekle.
2. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıp şerbeti koyulaşıncaya dek pişir.
3. Soğuyunca püre yap.
Sosu için
* 2 bardak ceviz
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 kutu kaymak
1. Şekeri teflon tavada karamel yap.
2. Üstüne cevizleri ekle, çabucak karıştır.
3. Soğuyunca havanla döv.
4. Payrekse kabak püresinin yarısını düzgünce yay.
5. Üstüne kaymağı düzgünce yay.
6. Dövülmüş ceviz krokanın yarısını serpiştir.
7. Kabak püresinin kalanını düzgünce yay.
8. Dövüşmüş ceviz krokanın kalan yarısıyla üstünü süsle.
Yayın tarihi: 21 Şubat 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/21/ct/haber,C69866709F224154BACFE1AC5D4F239D.html
Tüm hakları saklıdır.