Şu an
21 Şubat 2009 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
21 Şubat 2009, Cumartesi
Haberler
Spor
Günaydın
Ekler
Dosyalar
Servisler
Multimedya
Astroloji
Kültür-Sanat
İşte İnsan
Emlak
Çocuk
Yazarlar
Çizerler
Günaydın
Cuma
Cumartesi
Pazar
Emlak
Buzz
Gurme
Yazarlar
Güncel
Yaşama Dair
Sinema
Gurme
Restoran dükkân doğurdu
Sağlıklı yaşam trendiyle birlikte dünyada sağlıklı beslenmeye olan merak her geçen gün artıyor. Mesela ünlü aşçı Jamie Oliver, İngiltere'de okul çağındaki çocukların beslenme düzenine el atıyor, çocukların başarı oranında artış tespit ediliyor. Türkiye'de de durum farklı değil. Fast food'un popüler olduğu zamanlarda burun kıvırdığımız ev yemekleri, şimdi baştacı edilmeye başlandı. Burada da, ev yemeklerinin baştacı edildiği bir mekândan söz edeceğiz. 10 yıllık mazisiyle Nişantaşı'nın en eski restoranlarından olan ve Nişantaşılıların 'sulu yemek' dendiğinde ilk aklına gelen yerlerden Kantin, alt katında hem orijinal hem de sağlıklı yemeklerin satıldığı bir dükkân açtı. ...
Shakespeare bira sever!
Eskişehir'den sonra İstanbul'da da iki şube açan ve 'Shakespeare Pub' adı zor okunduğu için SPR olarak hayatımıza...
Çayın bin bir yüzü
Çikolatalısından portakallısına kadar envai çeşit çay alternatifi sunan bir markanın Afrika'ya özgü bitki çayı bile...
Üniversite bahçesinde gençliğini arayanlara
Bilgi Üniversitesi'nin Silahtarağa'daki kampusunda yeni açılan Tamirane, öğrencilerden çok kendini hâlâ genç...
Hint mutfağı
Safranı, körisi, zerdeçalı ile öne çıkan Hint mutfağı, Londra gibi kozmopolit şehirlerin yeni gözdesi. Geçtiğimiz...
Tarladan cam kavanoza
Çorba, tatlı, et sosu, makarna sosu, ketçap, mayonez gibi onlarca ürünü hiçbir katkı maddesi kullanmadan hazır yemek...
Aynı geçitte zıt tarzlar buluştu
Tünel'e açılan geçitte 10 yıldır hizmet veren Fransız tarzı kafe restoran KV, karşısındaki Akbabalı meyhanesi ve onun...
Korece bilmek şart değil
Büyük bölümü Türk damak tadına uygun Kore mutfağının en özel yemeklerinin sunulduğu Gaya'da, bir tür mantı olan...
Bir akşam ansızın gidebiliriz...
Tarihi Karaköy Balıkçısı'nın akşamları da hizmet veren yeni mekânı açıldı. İçki servisinin de yapıldığı mekânda meze...
Günün her saati dolu
Susam Sokak'ta bir yıldır hizmet veren ve organik yemekleriyle ünlü White Mill, hem doğal ürünler marketi hem sürpriz...
Gerçek taramayı özlemişiz
Ermenice 'lezzetli' anlamına gelen Hamov'da, topikten, pilakiye, toyga çorbasından Kayseri mantısına kadar ne...
Porsiyonlar da fiyatlar da kallavi
Nişantaşı'nda birkaç ay önce açılan Park Hyatt İstanbul Oteli'nin içinde hizmet veren The Prime restoranda, her çeşit...
En taze Boğaz balıkları
Anadoluhisarı'nda yeni açılan Uskumru balık restoranında, fesleğen soslu levrek, torik lakerdası gibi mezelerin yanı...
Yılbaşı hazırlığı ne kolay!
Yılbaşı gecesini evde geçirecek olan ama o gün çalıştığı için hazırlığını tamamlayamayanların işini çok kolaylaştıran...
Barda öğle yemeği molası
Bebek Bar'da birkaç aydır öğle saatlerinde yemek servisi yapılıyor. Deniz mahsullü makarna 'tagliatelle'nin görüntüsü...
Sindrella'nın sihirli balkabağı
En bilinen çocuk masallarından Sindrella'nın başrol oyuncularından biridir balkabağı... O aynı zamanda eşsiz tadıyla...
İlk Japonlar keşfetti
Beyoğlu'nda hizmet veren Japon lokantası Tokyo, 80 çeşit suşisi, erişteli Udon çorbası, Gyoza mantısı, deniz ürünleri...
Hakiki Napoli pizzası İstanbul'da
Napoli'den çıkıp dünyanın her yerinde şubeler açan Fratelli la Bufala, 89. şubesini Levent'teki Loft'un içinde açtı....
Japon usulü kendin pişir kendin ye
Suşi'nin Türkiye'de bilinen adreslerinden Mori, Balmumcu'da yeni bir şube açtı. Bu şubede mönü zenginleşmiş ve Batılı...
Mardin'in en ünlü restoranı İstanbul'da
Farklı kültürlerin oluşturduğu Mardin mutfağının en ünlü restoranı Cercis Murat Konağı, ilk kez Bostancı'da bir şube...
GÜNÜN GELİŞMELERİ
EN ÇOK OKUNANLAR
37 yıl birbirimizi hiç aldatmadık
Sanatçı çift Fikret ve Filiz Otyam, 37 yıldır aynı evde aşkla...
Türkün kolbastıyla imtihanı
Son günlerde bir 'kolbastı'dır gidiyor. Televizyon...
Seksi mi, acayip mi belli değil
Lady Gaga, son günlerde en çok konuşulan şarkıcı. Sadece 'yeni...
Çin'den 'möö' sesi yükseliyor
Tarihsel verilerin üzerine kurulan Çin astrolojisinde yılları...
Altı minik yavru yuva arıyor...
Bir barınaktan çok kötü durumdayken kurtarılan altı köpek...
Oscar heykelciği kimlere gidecek?
Hep beraber 'Öldüren Cazibe' filmini yaşadık!
Monolog, diyalog haline gelmesin diye sustum
Ben kendi üzerime düşen acıyı çekiyorum
Öyle büyük bir hata yaptım ki benim gibi adama yuh derler!
Kendimi aşkıma tümüyle adarım!
Bahar Korçan doğa dostu çanta tasarladı
Fuat yine muhalif
Kampanyanın tanıtımını bir partiyle yapacağız
Hem eğlendirecek hem koruyacak!
İşte sosyetenin Oscar tahminleri
Sosyete de korsan film mi izliyor?
Ünlü besteciden benzersiz miras
Yazarlar
Refik Durbaş
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Alışveriş
Yeni sezon baharı beklemeden açtı
Havalar soğuk seyretse de bahara hızlı giriş yapan markalar var. Mercan taşlı elbise, dantelli hırka veya fiyonklu ...
Cilt bakımı için asla 'erken' değil
Kırışıklık kremleri kullanmaya kaç yaşında başlamalı, günlük cilt bakımı için neler yapılmalı? ABD'li cilt bakım ...
Outlet'te kendimden geçiyordum
İndirimler bitmeden, soluğu bir outlet'te aldım. Hem kıyafet hem aksesuar hem de dekorasyon alışverişim çok hesaplıya ...
Cuma
Cacık kimin, baklava kimin?
Şef Panayiotis Kalatzis ile Savaş Özkılıç aynı mutfakta yıllardır süren bir çekişmeyi işbirliğine dönüştürüyor. ...
Kare As: Sufle
Hazırlaması en zahmetli tatlılardan sufleyi yemesi de bir o kadar zor. Yemeden 20 dakika önce sipariş vermek ve içi ...