Malzemeler:
* 1 paket pötibör bisküv
* 1 paket kakaolu bisküvi
* 1,5 su bardağı sıcak su
* 2 yemek kaşığı granüle kahve
* 1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık
Kreması için malzemeler:
* 500 ml süt
* 1 paket vanilyalı puding
* 1 kutu labne peyniri
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* 1 su bardağı damla çikolata
* 3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı: Bisküvileri ufalayıp bir kâsenin içinde karıştırdıktan sonra servis tabağının içine alın. Bir başka kapta sıcak suyun içine granüle kahveyi ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız kahveli sosu bisküvilere ilave edip karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerini düzeltin.
Daha sonra üzerine iri çekilmiş fındıkları serpin.
Kremasının hazırlanışı: Kreması için bir tencereye sütü ve vanilyalı pudingi koyduktan sonra orta ateşte devamlı karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin. Sos kıvamına geldikten sonra rendelenmiş portakal kabuğunu karıştırıp kremayı ılıtın. Ilınan vanilyalı kremanın içine bir kutu labne peynirini ekleyip iyice karıştırdıktan sonra fındıklı bisküvilerin üzerine döküp oda sıcaklığında soğutun. Soğumaya bırakın ve son olarak üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpip, servis edin.
Yayın tarihi: 21 Şubat 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/21/ct/haber,5656128A944A4BEE8450CEFC80864176.html
Tüm hakları saklıdır.