Krema için; yumurta sarısı, un ve şekeri yarım bardak sütle çırpın ve ocağa koyun. Daha sonra kalan sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Filtre kahveyi ekleyip, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Labne peynirini ekleyip, mikserle karıştırın. Bardakların dibine sütle ıslatılmış kedidili bisküvi koyun. Üzerine sırasıyla krema ve bisküviyi dizin. Üzerine kakao serperek servis yapın.
Malzemeler
*
15 adet kedidili bisküvi
* 1 su bardağı filtre kahve
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı süt
Kreması için:* 1 adet yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı şeker
* 2 su bardağı süt
* 1 paket labne peynir
* * *
Soslu antrikot
Etlere tuz, karabiber ve kekik döktükten sonra iki yüzünü de 5'er dakika ızgarada kızartın. Bir kapta tereyağını erittikten sonra un ekleyin, salça ve sıcak su koyun, tuz ve karabiber de ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak sosu pişirin. Daha sonra etleri sosun içine atın ve 10 dakika kadar pişirin.
Malzemeler
*
6 adet antrikot
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Karabiber
* Kekik
* TuzSosu için:
* 2 çorba kaşığı un
* 1.5 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı bibersalçası
* Karabiber
* Tuz
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 17 Şubat 2009, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/17/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.