Derin bir kabın içinde yoğurt, zeytinyağı ve salçayı, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın. Bu karışımın içine tavuk etlerini koyup, terbiye edin. Ayrı bir kapta ise kıymayı soğan, karabiber ve tuzla karıştırın. Sonra bir folyo kağıdının üzerinde bir tavuk eti, bir kıyma harcı olmak üzere kat kat döşeyin. Folyo ile her tarafını kapatıp, dondurucuda 2-3 saat bekletin. Donduktan sonra dilim dilim kesip, yağsız tavada kızartın.
MALZEMELER
* 4 parça tavuk göğsü eti
* 2 çorba kaşığı kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı maydanoz
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* Kırmızıbiber
* Kekik
* Kimyon
* Karabiber
* Tuz
Mini pastacıklar Tereyağını eritin ve ılınınca içine tozşekeri ilave edip, çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyip, üzerine ilave edin. Süt ve çikolatayı da karışıma ekleyin. Küçük muffin kalıplarını yağlayıp, unlayın. İçlerine harçtan dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, marmelat ve sütü karıştırın. Kekleri kalıptan çıkarıp, sıcakken bu karışıma batırın. Rendelenmiş çikolataya bulayıp, servis yapın.
MALZEMELER
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket (80 gr.) bitter çikolata
* 4 çorba kaşığı süt
Sosu için:
* 3 çorba kaşığı kayısı marmeladı
* 3 çorba kaşığı süt
* Yarım paket rendelenmiş çikolata
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 16 Şubat 2009, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/16/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.