kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Marakeş'in sebzeli tajin kebabını deneyin

06.02.2009
- Hayatı bir tatlar bütünü olarak gördüğünüz için mi her öykünün sonuna, o ülkeyle ilgili bir de yemek tarifini eklediniz?
- Evet, bunu yapmamın asıl nedeni buydu. Trabzon ya da Muğla'daki bir okur, Honolulu'ya gitmek istemeyebilir. Ama Yolda'yı okurken Hawaii usulü mahimahi balığının hikâyenin arkasına eklediğim tarifini denemek isteyebilir. Tabii yerel malzeme olanaklarıyla...

- Marakeş'in sebzeli tajin kebabı ve kuskusu, İspanyol paella pilavını çok sevdiğiniz için mi seçtiniz?
- Yemekleri o ülkelerin en popüler yemeklerinden ve burada en kolay uygulanabilecekler arasından seçtim. Örneğin Türkiye'yi anlatan bir yabancı yazar olsaydım herhalde ya patlıcanlı bir şey anlatırdım ya da köfteli bir yemek. Köfteye soğan lezzeti katabilen ender mutfaklardanız.

- Öykü kahramanlarınızın hepsinin hayatında düş kırıklıkları, yaşanmamışlıklar, mutsuzluklar var gibi...
- Hayatın bizlere en fazla eşit davrandığı konu belki de düş kırıklıklarıdır. Aslında her hikâyede umut var, çünkü ancak umut varsa hayat devam eder. Tıpkı yollar ve yolculuklar gibi...