kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

12.02.2009
Facebook fikri meğer çalıntıymış!
Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'un başı, ünlü websitesi fikrini arkadaşlarından çaldığı iddiası ile dertte. Zuckerberg'in anlaşma için kapalı kapılar ardında 65 milyon doları gözden çıkardığı açıklandı. ConnectU kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss okul için hazırladıkları sosyal ağ web sayfasının yazılım kodlarını tamamlaması için, Harvard'da okurken, Mark Zuckerberg'le işbirliği yaptıklarını ancak Zuckerberg'in kodları ve fikri çalarak Facebook'u Şubat 2004'te hayata geçirdiğini iddia ettiler. Facebook fikri ve isim hakkı üzerinde hak iddia eden ConnectU sahipleri ve avukatları Mark Zuckerberg ve avukatları ile anlaşma için masaya oturdu. Anlaşma gereği ConnectU, Facebook tarafından satın alındı ancak şatışta gerçekleşen nakit ve hisse senedi oranları mahkeme tutanaklarına göre gizli tutuluyor.

Avustralya yardım paketini onaylamadı
Avustralya'nın 18 yıldan bu yana ilk ekonomik bunalımına çare olarak hazırlanan 27 milyar dolarlık yardım paketi senato tarafından reddedildi. Başbakan Kevin Rudd kanun taslağının az bir oy farkı ile reddedilmesinden 5 saat sonra mevzuatı yeniden senatoya sundu. Paket bugün Avustralya senatosunda yeniden oylanacak.

Rio Tinto, Chinalco'dan 19.5 milyar $ alacak
Sorunlu madencilik grubu Rio Tinto Çin devletine ait Chinalco'dan 19.5 milyar dolar alacak. Chinalco 7.2 milyar dolarlık dönüştürülebilir tahvil almayı planlıyor. Sözkonusu tahviller hisseye dönüştürüldüğü zaman şirketin Rio Tinto'daki hissesini yüzde 9'dan yüzde 18'e çıkaracak. Geri kalan 12.3 milyar dolar karşılığında Rio Chinalco'ya madenlerini satacak.

UniCredit tasarruf tedbirleri alıyor
İtalya'nın en büyük bankalarından UniCredit yatırım ve kurumsal bankacılık bölümlerini birleştirme kararını yönetim kurulunda tartışmaya açtı. UniCredit yöneticileri konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, yeni organizasyon planının kabul edilmesi halinde işten çıkarmalar gündeme gelecek.