Cevizin bir kısmını süslemek için ayırıp, geri kalanını dövün. Ayçiçek yağı, un, tahin ve dövülmüş cevizi karıştırın. 20 santim çapında bir fırın tepsisini yağlayıp, karışımı içine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Hamuru fırından çıkarın. Sıcakken üzerine pekmez dökün. Hazırladığınız tatlıyı baklava dilimleri şeklinde kesin. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik* 2 su bardağı un
* Yarım çaybardağından biraz fazla tahin
* 1 su bardağı ceviz
* Yarım su bardağı pekmez
* Yarım su bardağı ayçiçek yağı
* * *
Ballı tavuk
Tavuğu keskin bir bıçak yardımıyla 8 parçaya ayırın. Mısırözü yağını tencerede ısıtın. Kekik, hardal, bal ve soya sosunu yağa ilave edip, karıştırın. Büyük bir tabağa tavukları yerleştirin. Sosu tavukların üzerine döküp, 6 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Tavuklar kızarınca, fırından alıp üzerine susam serpin. Tekrar fırına verin. Susamlar pembeleşene dek 10 dakika daha pişirin.
Malzemeler 4 Kişilik
*
1 adet tavuk
* 1 su bardağı mısırözü yağı
* 2 çorba kaşığ ıhardal
* 2 çorba kaşığı bal
* 3 çorba kaşığı soya sosu
* 1 tatlı kaşığı kekik
* Yarım su bardağı susam
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 10 Şubat 2009, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/10/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.