Mekanik ellerin arasında eriyen bu dünya resmi, sanayileşmenin yararlarını sorguluyor. Bu eser henüz 8’inci sınıftaki Elazığlı Abdülmuttalip Güzel’in fırçasından dökülmüş.
Kyoto Protokolü imzası kadar toplumsal çevre bilinci de önemli. Arçelik bu bilinci yaratmak için "Gönül Birliği" projesi altında fikirleri birleştiriyor..
"Hayatbir damla sudan ibarettir. Kurumuş dudakların derin yarıkları arasında"... Bu anlamlı sözler Türkiye'nin en büyük şairlerinin kaleminin mürekkebinden damlamadı. Bu kelimeler çevreye duyarlı olan Kastamonu Seydiler Bölge Okulu'ndan Semra Kesgin'e ait. Sekizinci sınıftaki bir öğrencinin duygularını böyle dile gelmesinin ardında ne yatıyor? Bu dizeleri bize ve dolayısıyla size ulaştıran Arçelik. Şirket "Eğitimde Gönül Birliği" programı ile bu tür yarışmalar düzenliyor. 299 yatılı İlköğretim okulunda yapılan bu yarışma "Çevremizi ve Doğal Kaynaklarımızı Koruyalım" temasıyla ortaya çıktı. Kompozisyon şiir ve resim yarışması sonucunda doğal kaynakların daha verimli kullanılması bilincinin ortaya çıkarılması hedeflendi. Yarışma kapsamında 164 resim, 143 kompozisyon ve 158 şiir katıldı. Güneşin doğudan doğduğu gibi genç beyinlerin de doğudan doğduğunu anlayan şirket, dört yılı aşkın bir süredir 43 ilde, 179 yatılı İlköğretim Okulu'nda 120 bin öğrenciye ulaşmış.
ARÇELİK EĞİTİM BURSU Arçelik Eğitim Bursu adı verilen bir sistemle şirket, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarından birincilikle mezun olan başarılı ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilere; fırsat eşitliği sağlamak üzere orta öğrenimleri boyunca maddi destek sağlıyor.