kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sinan Caniaz (23) Kenan Caniaz (19) Serkan Dikkaş (26) S. Hilmi Çakırlı (25)

Kaza, alkol, ihmal dört genci öldürdü

Levent SİLİSTRE ÇORLU
08.02.2009
Çorlu'da kaza yapan gençler araçtaki yangını söndürmek için arkadaşlarını çağırdı. Yangını söndürmeye çalışan 4 gence alkollü bir sürücü çarptı. Kaza yerine geç gelen ambulans da isyan ettirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kaza, alkol, ihmal dört genci öldürdü
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde önceki gece meydana gelen kaza sonrası yaşananlar dört gencin ölümüne yol açtı. Kaza D-100 Karayolu Marmaracık beldesinde yaşandı. Marmaracık beldesinden gece geç saatlerde Çorlu'ya yemek yemeğe giden 6 gencin bulunduğu Sinan Caniaz (23) yönetimindeki araç Sağlık mahallesi Çevreyolu köprüsü üzerinde sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi üzerine bariyerlere çarparak tek yönlü şeritte ters döndü. Çarpmanın etkisiyle savrulan ve yanmaya başlayan araçtan inen gençler, kaza yerine 1 kilometre uzaklıktaki Marmaracık beldesindeki arkadaşlarından yardım istedi. Bunun üzerine Süleyman Hilmi Çakırlı (25) yanına Serkan Dikkaş'ı da alarak bir araçla arkadaşlarına yardıma geldi.

'YAŞIYORLAR AMBULANS NEREDE?'
Gençler yanlarında getirdikleri suyla birlikte herhangi bir güvenlik tedbiri almadan karanlık yolda yanan aracı söndürmeye çalıştılar. Uyarı levhası olmayan yolda gençler, yanan aracı büyük ölçüde söndürürken, Hakan Sak (23) yönetimindeki 59 PD 552 plakalı araç önce yolun kenarındaki araca, daha sonra kaza yapan araca ve gençlerden Sinan Caniaz, Kenan Caniaz (19), Süleyman Hilmi Çakırlı (25) ve Serkan Dikkaş'a (26) çarptı. Kazanın ardından ortalık can pazarına dönerken sürücü olay yerinden kaçtı. Olay yerine ilk olarak polis ve itfaiyenin gitmesinin ardından çağrılan ambulanslar uzun süre gelmeyince, yaralı gençlerin arkadaşları sinir krizi geçirdi. Yerde can çekişen ve yaşadıkları gözlenen yaralılardan Sinan ve Kenan Caniaz uzun süre yol ortasında ambulans bekledi. Arkadaşları, talihsiz gençlerin nefes alışlarını kontrol edip, "Yaşıyorlar, nerede kaldı bu ambulanslar" diye feryat ettiler. Gençlere çarparak kaçan sürücü Hakan Sak ise kısa süre sonra polis ekiplerince yakalandı. Polis noktası önünde durdurulan Hakan Sak'a ait aracın içinde çarpmanın etkisiyle kolu kopan Sinan Caniaz'ın uzvu bulundu. Polis ekiplerince gazeteye sarılarak olay yerine getirilen kopan kol sağlık ekiplerine teslim edildi. Olay yerine geç gelen 112 acil servis ambulansıyla Çorlu Devlet Hastanesine sevk edilen Caniaz kardeşler yolda hayatlarını kaybetti.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER
Sonradan özel hastaneye ait bir ambulans da olay yerine geldi. Sağlık görevlileri diğer yaralılar Süleyman Hilmi Çakır ve Serkan Dikkaş'ın yaşayıp yaşamadıklarını kontrol ederken, polis ve yaralı gençlerin arkadaşları sağlık ekiplerine tepki gösterdi. Trafik polisi, "Yaşıyorlar, daha ne kontrolü yapıyorsunuz, hemen hastaneye kaldırın, bekletmeyin" diyerek yaralı gençlerin hayatlarının kurtarılması için yoğun çaba gösterdi. Onlar da yolda hayatını kaybetti. Ölen gençlerden Süleyman Hilmi Çakırlı'nın bankadan kredi çektiği ve Marmaracık beldesinde internet kafe açtığı öğrenildi. Kenan ve Sinan Caniaz kardeşlerin ise geçen yıl annelerini kaybettikleri öğrenildi. Kenan gelecek sene askere gitmeyi planlarken, Sinan ise bu yaz sözlüsü ile evlilik planı yapıyordu. Talihsiz 4 gencin cenazesi Marmaracık beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Gençler yan yana gömüldüler.