Çikolatayı rendeleyip, içine pudraşekeri ve fındıkları ekleyin. Yumurta aklarını çırpıp, içinden 1 çorba kaşığını kenara ayırdıktan sonra çikolataya ilave edip, yoğurun. Hazırladığınız karışımdan iki fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda şekillendirin ve yumurta akına bulayın. Daha sonra bonbonların bir kısmını kakaoya, bir kısmını fıstığa bulayın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik
*
1 paket bitter çikolata
* 2.5 çay bardağı pudra şekeri
* 2 çay bardağı ince çekilmiş fındık
* 2 adet yumurtanın akı
* 1 çay bardağı kakao
* 2 çorba kaşığı ince çekilmiş yeşil fıstık
* * *
Ispanaklı hindi Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarinde ıspanakları ve soğanları kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Hindilerin üzerine ıspanağı yayın. Ayrı bir kapta margarini eritin. Un ilave edip hafifçe kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyin. Ispanakların üzerine hazırladığınız sosu yayın. En üste artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Malzemeler 4 Kişilik
*
4 adet hindi göğsü
* Margarin
* 1 kg. ıspanak
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Karabiber
* Pulbiber
* Tuz
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 29 Ocak 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/29/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.