Soğan ve sivri biberleri yemeklik doğrayın. Sarmısakları incecik kıyın. Soğan, sivri biber ve sarmısakları 1 çorba kaşığı salçayla birlikte, 1 çay bardağı zeytinyağında 5 dakika kavurun. Barbunya ve halka doğradığınız havuçları ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Suyunu arada bir kontrol ederek, normal tencerede 45 dakika, düdüklü tencerede 12 dakika pişirin. Soğutup, limon ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
* 1 kg. barbunya
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı domatessalçası
* 2 adet sivri biber
* 2 diş sarmısak
* 2'şer adet soğan ve havuç
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* Tuz
* * *
Peynirli kafes böreği Derin bir kaba küp küp doğranmış margarini ve dört çorba kaşığı yoğurdu alın. Karbonatla, aldığı kadar unu ekleyin. İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde bir parçayı hamurdan koparın. Kalan hamuru yağlanmış yuvarlak bir kalıba yayın. Peyniri rendeleyin. İnce kıyılmış maydanozla karıştırın. Hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan ince şeritler yapın. Hamurun üzerine kafes biçimi verecek şekilde yerleştirin. 1 çay bardağı sütle, 1 adet yumurta sarısını çırpın. Hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
*
125 gr. margarin
* 4 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığıkarbonat
* Aldığı kadar un
* Yarım kg. beyazpeynir
* 1 demet maydanoz
* 1 çay bardağı süt
* 1 adet yumurta sarısı
Yayın tarihi: 22 Ocak 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/22/gny/haber,FD873C6D838442CEA795BEF8B7E011E9.html
Tüm hakları saklıdır.