Tavuk butlarını bir tencereye koyun. Üzerini hafifçe aşacak şekilde su koyun ve 20 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzüp, butları soya sosuna bulayın. Tavaya aktardığınız yarım su bardağı zeytinyağında soyalı tavuk butlarını kızartın. Tavuk butlarını kızartırken üzerlerine susam, tuz ve karabiber serpin. Tavayı sallayarak baharatların yayılmasını sağlayın. Tavuk butlarını servis tabağına aktarıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
*
2 adet tavuk budu
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı susam
* Tuz
* Karabiber
* * *
Çilekli su muhallebisi Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp, iyice çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine sicim gibi dökerek karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin. Suyla çalkalanmış küçük derin kaplara pay ederek dökün. Buzdolabına koyup dondurun. Bu arada sosunu hazırlayın. Su, ezilmiş çilek, 1 çay bardağı tozşeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğuması için buzdolabına koyun. Küçük kaplardaki muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Tabakların etrafında kalan boşluğa, hazırladığınız sosu gezdirin. Çilekle süsleyerek güzelce servis yapın.
Malzemeler
*
1 litre süt
* 1 su bardağı tozşeker
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı su
* 1 küçük kahve fincanı nişasta
* 1 küçük kahve fincanı pirinç unu
Sos için:* 1 su bardağı su
* 50 gr. çilek
* 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yayın tarihi: 27 Ocak 2009, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/27/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.