Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin. Soğan, salçalık kırmızı biber ve havuçları ise küp doğrayın. Kereviz yapraklarını ve sarmısakları kıyın. Hazırladığınız tüm sebzeleri tencereye ekleyin. Salça ve pulbiber de katıp, 1-2 dakika daha kavurun. Etlerin üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup, bir taşım kaynatın. Küp doğradığınız domatesleri, kekik, kimyon, kişniş ve tuzu ekleyin. Suyunu ara sıra kontrol ederek ağır ateşte pişirip, altını kapatın. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayıp, tavuk suyunda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Etleri üzerine yerleştirdikten sonra maydanozla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik
* 1 adet küçük lahana
* 750 gr. kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet pırasa
* 2 adet orta boy havuç
* 2 adet orta boy soğan
* 1 adet kırmızı salçalık biber
* 1 dal kereviz sapı
* 5 diş sarmısak
* 3 çorba kaşığı salçası
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet orta boy domates
* 1 tutam kekik
* 1 tatlı kaşığı pul biber ve kimyon
* 10 adet kişniş tohumu
* 10 su bardağı tavuk suyu
* * *
İrmik tatlısı Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmiği, süt ve şekeri koyup, karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip, koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün. Bir gece dolapta bekletin ve kalıplardan çıkarın. Çikolatayı benmari usulü eritip, tatlılara paylaştırın. Fıstıkla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik
*
1 su bardağı irmik
* 4 su bardağı süt
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
* 1 paket vanilya
Üzeri için:* 1 paket bitter çikolata (80 gr.)
* Yarım çay bardağı kıyılmış yeşil fıstık
Yayın tarihi: 23 Ocak 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/23/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.