kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
6-7 Eylül döneminin anlatıldığı 'Güz Sancısı' yarın vizyona giriyor.

Yılmaz Erdoğan kalitesinde biri torpil yapmaz!

MEHMET ÇALIŞKAN
21.01.2009
Yarın gösterime girecek olan 'Güz Sancısı' filminde 'Nemika' rolünde seyirci karşısına çıkacak olan Belçim Bilgin Erdoğan: Hiçbir aklı başında yönetmen sadece Yılmaz Erdoğan'ın eşiyim diye bana oyunculuk teklifinde bulunmaz. Ayrıca ben yetenekli olduğumu biliyorum!..
'Dol' ve 'Sıfır Kilometre' adlı sinema filmlerinde rol alan Belçim Erdoğan 'Hatırla Sevgili' adlı televizyon dizisi ile tanındı. 23 Ocak'ta gösterime girecek olan 'Güz Sancısı'nda, sonradan görme ikinci nesil İstanbullu bir ailenin kızı 'Nemika'yı canlandıran Erdoğan, oyunculuk kariyerini ve Yılmaz Erdoğan ile olan evliliğinin oyunculuğuna etkisini anlattı...

* Kariyer planlamanızdan söz eder misiniz?
Kariyer yapmak biraz şansla ilgili. Bu şansı da, yer almayı umduğum projelerin bana teklif edilmesi olarak tanımlayabilirim. Elbette hangi filmde hangi karakteri canlandıracağıma ben karar veriyorum ama şansın da büyük yardımı oluyor. Doğru zamanda, doğru projede yer almakla birlikte iyi bir kariyer planlamasının yapılacağını düşünüyorum.

* Kendinizi şanslı buluyor musunuz?
Yetenekli olduğumu biliyorum. Kendimi geliştirmek ve zamanı yakalama refleksimi de geliştirdiğimi düşünüyorum. Bir başka deyişle, ben üzerime düşen görevleri yerine getirdim. Bundan sonraki aşamalar benim inisiyatifim dışında. O inisiyatifin sahibi ise yapımcılar ve yönetmenler. Yer almak isteyeceğim yapımlar için teklif almak şansla ilgilidir. Ben de bugüne kadar hayatımın merkezinde yer alan konularda hep şansı olduğumu gördüm.

YILMAZ BENİM İÇİN BİR ŞANS
* Mesela Yılmaz Erdoğan ile tanışmanız gibi mi?
Evet, Yılmaz ile tanışmamızı şansa bağlayabiliriz. Benim bir arkadaşımın Yılmaz ile de arkadaş olması elbette daha önceden planlanan bir durum olmadığı için şanstır! Mesela yıllar önce trafik kazası geçirmiş, çok sevdiğim buz pateninde profesyonelliğe veda etmiştim. O da şanssızlığımdı. Ne var ki kendime bir başka yol açtım ve şimdi o yolda mutlu mutlu koşturuyorum.

* O halde kariyeriniz başkalarının iki dudağı arasında öyle mi?
Ben iyi olanın her zaman kazanacağına inanıyorum ve oyunculuk adına iyi olduğum sürece kazanacağımı biliyorum. Zaten şans da sadece bu anda, yani oyunculuk adına başarılı olduğum anda devreye girer. Benim tek endişem, bir boş anıma denk gelip kariyerimi zedeleyecek bir projede yer almak... Dilerim o boş anım hiç olmaz. Teklif alıncaya kadar edilgen olan halim, kameranın karşısındayken aktif hale geçer. O andan itibaren ipler tamamen benim elimdedir ve ipler bendeyken kendime olan güvenim sonsuzdur.

ÖNYARGILAR KIRILACAK
* Yılmaz Erdoğan'ın eşi olmak aldığınız oyunculuk tekliflerini ne ölçüde etkiledi?
Şuna inanıyorum, hiçbir aklı başında yapımcı veya yönetmen sadece Yılmaz Erdoğan'ın eşi olduğum için bana oyunculuk teklifinde bulunmaz. Tam tersinden düşünecek olursak Yılmaz Erdoğan'ın eşi olmamdan dolayı "Yılmaz izin vermez. Kendi filminde rol verir" mantığıyla bana uygun bir rolü teklif etmeme düşüncesine de sahip olmazlar. Eğer her iki açıdan da böyle bir önyargı varsa zamanla kırılacaktır.

* Yılmaz Erdoğan evlilik sonrası film çekmedi. Acaba çekerse size rol verir mi?
Yılmaz, daha çok filmler çekecek. Bazılarında belki olurum belki de hiçbirinde olmam. Biz; eş olma durumumuzu işlerimizle aynı havanda dövmüyoruz. Yılmaz yazdığı bir senaryoda bana uygun bir rol olursa teklifte bulunacaktır. Sadece eşi olduğum için bana kendi filminde yer vermez. Torpil yapmak Yılmaz'ın karakterine terstir!

* Yılmaz Erdoğan, acaba yapımcı ve yönetmen arkadaşlarına telefon açıp 'Benim hanım oyuncu. Haberin olsun' filan diyor mudur?
Hayır! Yılmaz, asla yapımcı ve yönetmen arkadaşlarına böyle bir telefon açmaz. En samimi arkadaşlarına bile böyle bir imada bulunmaz. Yılmaz kalitesinde biri bunu tenezzül eder mi?
Haberin fotoğrafları