kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Aynı değil, fetanın ruhu yok

13.09.2008
Semih Somer..
"Bana göre beyaz peynir ve feta aynı değiller. Her şeyden önce mayaları farklı. Beyaz peynir hâlâ fabrikasyonlaşmaya geçmedi. Elle, usta işi olarak yapılıyor. Feta ise daha taze bir peynir. Beyaz peyniri eski maya ile yaparsanız altı ile sekiz ay arasında buzhanede dinlendirmeniz gerekir. Beyaz peynir klasik olarak koyun ve keçi sütünden yapılır. Ama artık koku yapıyor diye, inek sütü de kullanmaya başladılar. Kötü, beklemeyen bir beyaz peynir iki-üç ay sonra acımaya başlar. Feta da aynı şekilde. Onun için sanayi peyniri diyebiliriz. Görüntü olarak da beyaz peynire benzemiyor. Deliği falan da yok. O daha çok kaşar peynir gibi, özelliği olmayan bir peynir. Beyaz peynirin 'feta' adı altında tüm dünyaya satılması, Yunanlıların iyi politika anlayışlarından kaynaklanıyor. Gerçek beyaz peynir ustalık ister, peynir üreticileri bu işin üzerine gitmeli ve kolaya kaçmamalı."