kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

15.11.2008
HBOS'un iflası hissedarın elinde
İngiltere'de Royal Bank of Scotland'ın da sahibi durumunda bulunan HBOS bankacılık grubunun Lloyds TSB'ye satılmasının, hissedarları tarafından onaylanmaması durumunda, bankanın kamulaştırılabileceği belirtildi. HBOS yönetim kurulundan yapılan açıklamada, bankanın özel sektör kuruluşu olma niteliğini kaybetmesi ihtimaline dikkat çekilirken, hissedarlarına, Lloyds'a satışla ilgili kararın lehinde oy kullanmaları çağrısında bulunuldu. Bankanın Lloyds'a satılıp satılmayacağı yolundaki kararın oylanacağı hissedarlar toplantısı 12 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Banka'nın faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli miktarın 12 milyar sterlin olduğu belirtiliyor.

İran döviz rezervini altına çevirdi
İran medyasında yer alan haberlere göre, rezervlerin altına çevrilmesi, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın talimatıyla gerçekleştirildi. 120 milyar dolarlık uluslararası rezervlerin ne kadarlık kısmının altına çevrildiği konusunda ise ayrıntı verilmedi.

Pakistan, IMF ile anlaşmaya vardı
Hükümet yetkilileri Pakistan'ın gelecek hafta IMF'ye resmen kredi başvurusunda bulunacağı ve Fon'un da başvuruya derhal karşılık vereceğini bildirdi. Pakistan Hükümetinin, ekonomik durumu düzeltmek amacıyla, IMF'den 7,6 milyar dolar kredi alacağı da kaydedildi.

İsveç benzinli araçları yasaklamak istiyor

İsveç'te koalisyon ortağı Merkez Partisinin 4 bakanı, ülkede benzinle çalışan araçların 2025, evlerdeki akaryakıtla ısıtma sistemlerinin de 2020'ye kadar yasaklanmasını istedi. Dagens Nyheter gazetesine görüşlerini açıklayan parti lideri, Başbakan Yardımcısı Maud Olofsson hükümetin sert tedbirler alması gerektiğini kaydetti. Bu istek gerçekleşirse Volvo ve SAAB gibi zordaki devler daha da zor durumda kalacağı belirtiliyor.

Almanya her şartta otomotivi destekler
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, büyük krizde olan otomotiv sanayi çalışanlarına destek vereceklerini söyledi. Almanya'da gelecek yıl yapılacak seçimler için Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından başbakan adayı seçilen Steinmeier, Thüringen eyaletinde yaptığı konuşmada, "Sektör çalışanlarını yalnız bırakmayacağız. Her bir işyeri için mücadele edeceğiz'' dedi. Steinmeier ve Maliye Bakanı Peer Steinbrück, yarın Alman Otomobil Üreticileri Birliği'yle toplantı düzenleyecek.