kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cumhurbaşkanı Gül uçağın merdivenlerinde eşinin şemsiyesini taşıdı.

Gül'den yardım çağrısı

ANKARA
20.09.2008
Deniz Feneri Davası'nın Türkiye ayağında iddialarla ilgili araştırma yapılacağını belirten Gül, "Yardımlaşma Ramazan'da en üst düzeye çıkar. Bunların eksilmemesini arzu ederim" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya'da sonuçlanan Deniz Feneri davasına ilişkin görüşü sorulunca iddialar ile ilgili şüphe giderici araştırmalar yapılıp netleştirileceğini belirterek, "Yardımlaşma geleneği özellikle ramazan ayında en üst düzeye çıkar. Bunların eksilmemesini arzu ederim" dedi.
Gül, Birleşmiş Milletler'in 63. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere dün eşi Hayrünnisa Gül'le birlikte New York'a gitti. Hareketinden önce gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gül, Başbakan Erdoğan'ın, Doğan grubu gazetelerinin boykot edilmesi çağrısının hatırlatılması üzerine, "Bu siyasi konulara Cumhurbaşkanı olarak girmem doğru olmaz. Türkiye'de siyasetin zaman zaman nasıl yükseldiğini, nasıl azaldığını biliyoruz" dedi.

FENER SORULARI
Gül, gazetecilerin Deniz Feneri davası ile ilgili soruları üzerine şunları söyledi: "Türkiye'de savcılar, hakimler, bağımsız mahkemeler var. Savcılar zaten bu konuyla ilgili işlemler yapıyorlar. Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Bu tip polemiklerle halkımızın yardımlaşma arzusunun ve yardımlaşma geleneğinin eksilmemesi lazım. Anayasal kurumlarla ilgili iddiaların netleşmesi gerekir. Bunlarla ilgili tüm şüpheleri giderici gerekli yasal araştırmalar yapılacaktır. Her şeyin incelenmesini ve neticesinin açıklanmasını doğru buluyorum."
Türkiye'nin 2009-2010 BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığına ilişkin destek isteyeceğini anlatan Gül, "Yaklaşık yarım asırdır Güvenlik Konseyi'nde temsil edilmemiş olan ülkemizin, bu yıl ekimde yapılacak seçimlerde bu üyeliğe getirilmesi dünyadaki rolümüzü pekiştirecek" dedi.