Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler
Rosto
Etin kızarmasını sağlamak için etrafındaki ince zarı çıkarmadan tuzla iyice ovun. Tavaya alarak her tarafını kendi yağında kızartın. Daha sonra eti tencereye alın. Salçayı, 3 su bardağı su ile açın ve üzerine ekleyip, kapağını kapatın. Diğer taraftan kiraz domates dolmalarını hazırlamak için, domateslerin içlerini çıkarıp kenara alın. Brokoliyi bir kaba alarak, üzerine sarmısak ve tuz ilave edip ezin. Domateslerin 5 tanesinin içini bu harçla doldurun. Sıvıyağı tavada kızdırıp, soğan ve ıspanağı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip, kavurmaya devam edin. Kalan domatesleri bu harçla doldurun. Rostoyu servis tabağına alıp dilimleyin. Haşlanmış sebze ve domates dolmaları eşliğinde servis yapın.
Malzemeler
* 1.5 kilo dana eti (but kısmından ve kemiksiz)
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 çay kaşığı tuz
* Yeteri kadar su
Kiraz domates dolmaları için:
* 10 adet kiraz domates
* 3 çiçek haşlanmış brokoli
* 1 diş ezilmiş sarmısak
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet küçük boy soğan
* 5 kök ıspanak
* Tuz, karabiber
* * *
Patlıcanlı Şehriye Pilavı
Sıvıyağı tencereye alın. Üzerine eti ekleyip, suyunu çekene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip, 5 dakika pişirin. Tereyağını tencereye alıp, eritin. Şehriyelerle kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ekleyip, orta ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan fıstık ve bademleri tavaya alıp, renkleri dönene kadar kavurup kenara alın. Patlıcanları küp doğrayıp, tuzlu suda 15 dakika bekletin. Kurulayıp bir tavaya aldığınız sıvıyağda kızartın. Diğer yandan pişmekte olan şehriyeler suyunu çekince altını kapatıp, tencerenin üzerine bir kağıt havlu yla örtün. 5 dakika dinlendirip üzerine haşlanmış eti, patlıcanı, bademi ve dolmalık fıstığı ilave edin. Nane ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler
* 3 su bardağı şehriye
* 300 gram kuşbaşı dana eti
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 4 çorba kaşığı badem
* 2 adet orta boy patlıcan
* 8-10 dal nane
* Yeterince sıcak su
* Tuz, pulbiber
Kızartmak için:
* Sıvıyağ
Yayın tarihi: 21 Eylül 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/21/gny/haber,7E3BDD93A3944BB6A6BCDCA6FEB8FA48.html
Tüm hakları saklıdır.