kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kimsenin güdüm veya himayesinde değiliz

11.09.2008
Çalık Holding, grup çalışmalarının siyasi irade üzerinden kişisel ilişkilerle yürütüldüğü iddialarının, art niyetli ve planlı bir yaklaşımın sonucu olduğunu vurguladı..
Çalık Holding, çalışmalarının, siyasi irade üzerinden kişisel ilişkilerle yürütüldüğü iddialarının art niyetli ve planlı yaklaşımların bir sonucu olduğunu belirtti. Çalık Holding'den yapılan yazılı açıklamada, bir süredir kamuoyu önünde cereyan eden siyaset, medya ve iş ilişkilerine dair tartışmalara, holdingin faaliyet alanları itibariyle "malzeme edildiğinin" gözlendiği belirtilerek, holdingin kişisel ilişkilere dayalı faaliyet göstermediği kaydedildi.

MÜTEAHHİTLİK DEĞİL YATIRIM PROJESİ
Açıklamada, holdingin devletin tüm birimleriyle bugüne kadar yasalara uygun, etik değerler gözetilerek uyumlu bir şekilde çalıştığı ve çalışmayı sürdürdüğü ifade edilerek, "Çalık Holding'in, çalışmalarını siyasi irade üzerinden kişisel ilişkilerle yürüttüğü iddiaları, art niyetli ve planlı yaklaşımların bir sonucudur" denildi. Holding faaliyetlerinin tamamen yasal ve şeffaf olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Çalık Holding olarak katıldığımız tüm iş süreçlerinde yer alış biçimimiz tamamen yasal ve şeffaftır. İddialara konu olan diğer bir husus, kamuoyunda bilinen adıyla Samsun- Ceyhan petrol boru hattı projesidir. Ülkemiz açısından son derece büyük önem taşıyan bu proje, Çalık Holding'in enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketi Çalık Enerji tarafından üstlenilen bir müteahhitlik işi değil, aksine bir yatırım projesidir. Samsun-Ceyhan boru hattı, ihale edilmiş bir kamu projesi değildir. Çalık Holding, petrol taşımacılığında Boğazlar'daki tehlikeyi by-pass edecek petrol boru hattı projesi ile ilgili fizibilite çalışmalarını 2003'ten beri sürdürmektedir. Lisans başvurusu, 12 Haziran 2004 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmış, devletin tüm birimlerinden görüş alınarak Nisan 2006'da Bakanlar Kurulu'nun, Haziran 2006'da ise dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer'in onayı ile resmileşmiştir."

DEVLET TEK KURUŞ HARCAMAYACAK
Çalık Holding'den yapılan açıklamada, daha sonra şu ifadelere yer verildi: "Samsun- Ceyhan Boru Hattı lisansının 'ihalesiz olarak verildiği' yönündeki ifadeler ise gerçek dışıdır. Çalık Enerji'ye Samsun-Ceyhan lisansının verilmesi, tartışma ve kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ilgili yasalara ve mevzuata uygundur. Üstelik, bu projede devletin hiçbir riski bulunmamaktadır. Diğer bir ifadeyle, devletin tek kuruş harcaması olmayacağı gibi uluslararası enerji arenasında ülkemize sağlayacağı stratejik avantajın ötesinde, yaratacağı katma değer ve istihdamla ülkemize ciddi ekonomik fayda sağlayacaktır. Projenin tüm riski, yatırımcı olarak öncülüğünü yaptığımız konsorsiyumca üstlenilecektir."
Haberin fotoğrafları