kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye'de otomotivin geleceği automotivİST 2008'de tartışılacak

11.09.2008
'Otomotivin Geleceği ve Bu Gelecekte Türkiye'nin Yeri' temalı automotivİST 2008 Kongresi, İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Sarayı'nda 28 Kasım'da düzenlenecek..
İkinci Uluslararası Otomotiv Kongresi automotivİST 2008, "Otomotivin Geleceği ve Bu Gelecekte Türkiye'nin Yeri" ana temasıyla 28 Kasım'da İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Sarayı'nda yapılacak. Sektör yöneticilerinin bir araya geldiği kongre tanıtım toplantısında konuşan Soylu ve Cengiz Danışmanlık Kurucu Ortağı Yusuf Soylu, bu kongreyle İstanbul'u otomotiv sektörünün merkezi yapma çabalarını sürdürdüklerini söyledi.

İÇERİK ZENGİNLEŞTİ
Türkiye'nin lokomotifi, ihracat şampiyonu olan otomotiv sektörünün böyle bir kongreyi çoktan hak ettiğini dile getiren Soylu, automotivİST kongresiyle otomotivin konuşulduğu uluslararası bir platform yaratmaya çalıştıklarını anlattı. Bu kongreyi Avrupa, Asya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Arap yarım adasının merkezinde olan İstanbul'da düzenleyerek, Türkiye'nin dünya otomotiv sektöründe hak ettiği yeri alması için çaba harcadıklarını belirten Soylu, kongrenin içeriğinin geçen yıla oranla güçlendiğini ifade etti. Soylu, bu yıl bini aşkın ziyaretçinin katılmasını bekledikleri kongreye, ilk kez bakan veya bakanlar düzeyinde katılım gerçekleşeceğini bildirdi. Gelecek yıl 26-27 Kasım 2009'da gerçekleştirmeyi planladıkları kongre için de şimdiden hazırlık yaptıklarını anlatan Soylu, konularının uzmanı ve seçkin bir jüri ile, "Yılın Otomotiv Girişimcisi", "Yılın Otomotiv Yöneticisi" ve "Yılın Otomotiv Bürokratı" olmak üzere üç kategoride teşvik amaçlı ödül verileceğini bildirdi.