kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
11 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ankette Türkiye’nin diğer ülkelere sempatisinin arttığı göze çarpıyor. Ancak Türk halkı uluslararası konularda ülkesinin bağımsız hareket etmesini destekliyor.

Türkiye'de AB ve ABD 'sevgisi' bir yılda arttı

11.09.2008
Her yıl yapılan Marshall Fonu araştırmasına göre Türkiye'de son birkaç yıldır göze çarpanın aksine ABD ve AB'ye olan güvenin arttığı ortaya çıktı..
Alman Marshall Fonu Transatlantik İlişkiler Merkezi tarafından yılda bir kez yapılan "Transatlantik Eğilimler" 2008 raporu dün İspanya'da açıklandı... Raporda Türklerin AB ve ABD'ye karşı 2004'ten beri soğuyan hisleri 2008'de ısınma gösteriyor. Araştırmaya göre Türkiye'nin AB'ye karşı 2004'ten beri "soğuyan" hisleri 2008'de yedi derecelik bir ısınma göstererek, 33 dereceye ulaştı.

OBAMA'YA DESTEK
ABD'ye duyulan sıcaklık ise üç derece artarak 14 olurken, Türkiye'nin geçen sene İran'a karşı soğuyan hisleri bu yıl iki derece ısınarak 32 derece olarak belirlendi. Ankete katılan Türklerin büyük bölümü (yüzde 48), Türkiye'nin uluslararası konularda yalnız hareket etmesi gerektiğine inanıyor. Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili Türk ve Avrupalı kamuoyundaki görüşler geçen yıla oranla değişmedi. Türklerin büyük çoğunluğu (yüzde 42) AB üyeliğini "iyi" olarak değerlendiriyor. AB ülkelerinin vatandaşlarının yüzde 60'sıysa Türkiye'nin AB üyesi olacağına inandığını belirtiyor. Yine de araştırmaya katılan Avrupalıların yüzde 57'si ve Türklerin yüzde 55'i, Türkiye'nin Batı'dan çok farklı değerleri olduğunu belirtti. Türklerin çoğunluğu ABD seçiminde Demokratların adayı Obama'yı destekliyor...