kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Hangi tip erkek en ideal adaydır?

Günümüzde yaşanan ilişkiler eski aşklara göre çok farklı. Bu devirde kimin ideal, kimin sadık ve kimin sorumluluk sahibi olduğuna karar vermek kolay değil. Eskiden çiftlerin birbirine sadık kalması normalken, şimdilerde ihanete bile hoşgörülü yaklaşılıyor.
Genç bir kızım. İlişkiler konusunda hiçbir deneyimim yok. Biliyorum; ilişki yaşamadan deneyim sahibi olmak zor ama ben yine de size soruyorum: Fiziksel bakımdan sadık kalacak biriyle mi, yoksa beni koruma sorumluluğunu yüklenecek biriyle mi birlikte olmalıyım? (Buse H.)

Sorduğunuz sorudan şunu anlıyorum ki, deneyimi olan kadınları kırk kere aç götürüp, susuz getirirsiniz. Çünkü bir ilişkide ne istediğinizi genç kızlığınızdan beri çok iyi biliyorsunuz. Şimdi gelelim sorunuzun cevabına... Fiziksel bakımdan sadık kalacak biriyle, bir kadını koruma sorumluluğunu yüklenecek bir erkek arasında seçim yapmak zorunda kalınsaydı hiç kuşkusuz ikincisini seçmenizi önerirdim. Peki, sizin sorumluluğunuzu yüklenecek bir erkeği neden seçmenizi öneririm?

SORUMLULUK ŞART
Çünkü ben bir ilişkide sorumluluğun olması gerektiğine inananlardanım. Sorumluluğun bulunmadığı bir ilişkide sevginin olabileceğini hiç sanmıyorum. Sevginin olmadığı yerde de fiziksel bakımdan sadık kalınamayacağına inanıyorum. Ayrıca şöyle de bir gerçek var: Eski çağlarda fizik bakımından sadık kalmak belki daha kolaydı. Çünkü o dönemlerde herkes seks bakımından baskı altındaydı. Giyilecek sadece basma elbiseler vardı. Belki de bu yüzden erkeklerin eşlerine sadık kalması daha kolaydı. Günümüzde ise basmanın yerini mini etekler aldı. Paçalı donların yerini ise g-string'ler... Kadın kadınlığını tanıdı. Cinselliğini keşfetti. Erkekler için de görsel ve tensel şölen böylece başlamış oldu. Ayrıca kadının bu değişimi erkekler için seçim şansını da doğurdu. Tıpkı özgürlüğünü eline alan çoğu kadının erkekleri kendi iradeleriyle seçmeleri gibi. Size diyeceğim şu ki, günümüzde ilişkiler değişiklik geçiriyor. Yeniçağa ayak uyduruyor. Medcezir gibi yükselip alçalıyor. Su gibi akıp yatağını buluyor. Bu devirde kimin sadık olduğuna, kimin de olmadığına karar vermek zor olduğu için de, en iyisi sorumluluk sahibi bir erkekle birlikte olmak.