Maya su ile eritilir. İçine şeker, tuz ve sıvıyağ konulur. 10 dakika bekletilir. Diğer malzemeler ilave edilir. Ekmek hamuru kıvamında hamur yapılır. Sıvıyağla yağlanmış tepsiye yayılır. Hindi göğsü rondodan geçirilir. İçine kırmızı biber, yeşil biber, yumurta akı, sıvıyağ, tuz, karabiber, sarmısak ve fıstık konur. Hepsi bir defa daha rondodan geçirilir. Bu karışım tepsideki hamurun üstüne yayılır. Üzerine parça parça margarin konulur. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca hemen üzerine kaşar peyniri rendelenip, servis yapılır.
Malzemeler
6 kişilik* 1 paket banvit hindi göğsü
* 1 adet kırmızı dolma biber
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet yumurta akı
* 2 yemek kaşığı yeşil fıstık
* 2 diş sarmısak
* Tuz
* Karabiber
* 1 fincan sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı margarin
Hamuru için:
* 1 çorba kaşığı şeker
* 2 yğemek kaşığı sıvıyağ
* 40 gram maya
* 1 su bardağı ılık su
* 1 çay kaşığı beyaz karabiber
* 1 çorba kaşığı yeşil fıstık
* Aldığı kadar un
Yayın tarihi: 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/16/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.