Pirinç haşlanıp, suyu süzülür. Ilınınca içine iki çorba kaşığı yağ, tuz ilave edilip, iyice yoğurulur. Başka bir kapta yarım kaşık yağın içinde, yemeklik olarak doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Sonra içine irice kıyılmış badem, tuz, karabiber ve tarçın konup karıştırılır. Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde alınıp elde açılır. İçine kıymalı içten konur, köfte şeklinde yapılır. Köfteler çırpılmış yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır.
MALZEMELER 6 kişilik* 2 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı yağ
* Tuz
* 300 gr. yağsız kıyma
* 1 adet iri soğan
* 1 çay bardağı irice dövülmüş badem
* 1 çay kaşığı tarçın
* Yarım kaşık yağ
* Karabiber
* 2 adet yumurta
* Sıvıyağ
Yayın tarihi: 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/11/gny/haber,0212B50892AD41869CC2C62488C5AD64.html
Tüm hakları saklıdır.