Domateslerin üstünden bir kapak kesilip içleri boşaltılır. Bulgur, soğan ve içini boşalttığınız domates içlerinin bir kısmıyla, nane ve maydanoz biraraya getirilip, yağda harmanlanır. Tüm malzeme domateslerin içine doldurulup tencereye dizilir. İçine bir su bardağı su konur. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Soğuyunca tabağa alınır. Üzerine maydanoz serpilir.
MALZEMELER
* 500 gram domates
* 1 su bardağı bulgur
* 2 adet soğan
* Tuz
* Karabiber
* Nane
* Maydanoz
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
Yayın tarihi: 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/09/gny/haber,5D0703423C09433D9808BE8EA8D870F9.html
Tüm hakları saklıdır.